Gemeente vraagt verenigingen naar wensen voor zwembad de Plons

Foto:

BEUNINGEN, 13  januari 2011 – De eerste conclusies  in het accommo- datieonderzoek zijn gemaakt en worden meegenomen naar de tweede fase.In de tweede fase wordt onderzoek gedaan naar de wensen van de gebruikers (verenigingen en instellingen) en landelijke ontwikkelingen. De verenigingen zijn al door de gemeente benaderd over hun wensen. De resultaten van de tweede fase worden in de raadsvergadering van april voorgelegd.De eerste conclusie in het raadsvoorstel voor het accommodatie- onderzoek schetst voor zwembad de Plons twee varianten, een basiszwemvoorziening en een plusvariant, geschetst.

BEUNINGEN, 13  januari 2011 – De eerste conclusies  in het accommo- datieonderzoek zijn gemaakt en worden meegenomen naar de tweede fase.

In de tweede fase wordt onderzoek gedaan naar de wensen van de gebruikers (verenigingen en instellingen) en landelijke ontwikkelingen. De verenigingen zijn al door de gemeente benaderd over hun wensen. De resultaten van de tweede fase worden in de raadsvergadering van april voorgelegd.

De eerste conclusie in het raadsvoorstel voor het accommodatie- onderzoek schetst voor zwembad de Plons twee varianten, een basiszwemvoorziening en een plusvariant, geschetst.

De basiszwemvoorziening bevat een regulier wedstrijdbad met een afmeting van 25 x 14,5 meter in diepte aflopend en een instructiebad van 170 m2 in diepte aflopend. Een basiszwem- voorziening richt zich volledig op de zwemsport, schoolzwemmen en sluit het recreatief gebruik nagenoeg uit.

De plusvariant zwemvoorziening heeft naast de voorzieningen uit de basisvariant,  een peuterzwembad van ca 30 m2, een ‘natte’ ruimte met een waterspeeltuin met sproeielementen, glijbaan, whirlpool en welnessfaciliteiten zoals een bijvoorbeeld een sanua, solarium en horecafaciliteiten.

In deze eerste conclusies wordt gesteld dat de basisvariant, ondanks de sobere uitvoering, een hoge investering vergt. Doordat deze variant geschikt is voor slechts twee doelgroepen, zal het bad weinig extra bezoekers trekken. Dit betekent dat de exploitatiekosten per uur relatief hoog zullen zijn. De plusvariant heeft hogere totale investeringslasten maar zal, door hogere bezoekersaantallen uiteindelijk toch lagere exploitatiekosten hebben.

Pas in de derde en laatste fase van het onderzoek worden de vragen omtrent wat we al hebben en wat nodig is ingevuld. Daarna kan worden aangegeven of nieuwbouw, clustering of andere variaties gewenst zijn. De resultaten van de derde fase moeten in juni bekend zijn.

Gerelateerd(e) bericht(en)
03-09-2010 Besluitvormingstraject accommodatiebeleid gemeente Beuningen gesplitst

Cookieinstellingen