Bypass moet temperatuur-infarct van ’t Hart oplossen

Foto:

EWIJK, 8 april 2011 – In de MFA ’t Hart in Ewijk is bij de bouw besloten gebruik te maken van een milieu- vriendelijke aanpak van het binnen- klimaat.In combinatie met warmteopslag is in het gebouw betonkernactivering (bka) toegepast. Beide systemen zouden een evenwichtig binnen- klimaat garanderen. De werking valt echter tegen en de gemeente heeft Haskoning laten uitzoeken wie daarvoor verantwoordelijk is. De ontwerper of de installateur van het systeem. Vastgesteld is dat de installatie niet aan de verwach- tingen kan voldoen.Binnen het gebouw zijn de verschillen in ruimtetemperaturen te groot. In sommige ruimten zijn de temperaturen te hoog of juist te laag. Gevolg is dat tochtstromen ontstaan en in ruimten die te warm zijn, is een uiterst lage luchtvochtigheid. Voor de gebruikers komen daardoor de vereiste arbeidsomstandigheden onder druk te staan en neemt het ziekteverzuim toe.Haskoning heeft een oplossing voorgedragen om een correctie aan te brengen op de fundamentele ontwerpfout. Het college van B&W gaat akkoord met het voorstel dat 270.000 euro gaat kosten. De gemeente bekijkt nog de juridische mogelijkheden om de kosten te verhalen. Dit zal niet eenvoudig zijn daar het bedrijf failliet is.

EWIJK, 8 april 2011 – In de MFA ’t Hart in Ewijk is bij de bouw besloten gebruik te maken van een milieu- vriendelijke aanpak van het binnen- klimaat.

In combinatie met warmteopslag is in het gebouw betonkernactivering (bka) toegepast. Beide systemen zouden een evenwichtig binnen- klimaat garanderen. De werking valt echter tegen en de gemeente heeft Haskoning laten uitzoeken wie daarvoor verantwoordelijk is. De ontwerper of de installateur van het systeem. Vastgesteld is dat de installatie niet aan de verwach- tingen kan voldoen.

Binnen het gebouw zijn de verschillen in ruimtetemperaturen te groot. In sommige ruimten zijn de temperaturen te hoog of juist te laag. Gevolg is dat tochtstromen ontstaan en in ruimten die te warm zijn, is een uiterst lage luchtvochtigheid. Voor de gebruikers komen daardoor de vereiste arbeidsomstandigheden onder druk te staan en neemt het ziekteverzuim toe.

Haskoning heeft een oplossing voorgedragen om een correctie aan te brengen op de fundamentele ontwerpfout. Het college van B&W gaat akkoord met het voorstel dat 270.000 euro gaat kosten. De gemeente bekijkt nog de juridische mogelijkheden om de kosten te verhalen. Dit zal niet eenvoudig zijn daar het bedrijf failliet is.

 

 

 

Cookieinstellingen