Fusie basisscholen de Duivendonck en de Kei

Foto:

EWIJK, 18 april 2011 – Het bestuur van stichting Oeverwal waar beide scholen onder vallen heeft de gemeenteraad van Beuningen verzocht om opheffing van basisschool de Kei in Ewijk.De Kei telt op dit moment nog 33 leerlingen. Het bestuur geeft als redenen voor het verzoek aan dat er in de afgelopen jaren al een intensieve samenwerking plaatsvindt tussen de scholen en dat beide scholen een terugloop verwachten van het aantal leerlingen. Ook constateert men op bassischool De Kei dat ouders de school (niet) meer kiezen vanwege het té geringe aantal leerlingen binnen een niveaugroep. Vanwege de kleine omvang van de school is de werkdruk van het personeel onevenredig.Om praktische redenen is gekozen om de katholieke school de Duivendonck te handhaven en de openbare basisschool De Kei op te heffen. Het bestuur zegt toe dat er binnen de gefuseerde school volop ruimte zal zijn voor zowel de katholieke als openbare identiteit.

EWIJK, 18 april 2011 – Het bestuur van stichting Oeverwal waar beide scholen onder vallen heeft de gemeenteraad van Beuningen verzocht om opheffing van basisschool de Kei in Ewijk.

De Kei telt op dit moment nog 33 leerlingen. Het bestuur geeft als redenen voor het verzoek aan dat er in de afgelopen jaren al een intensieve samenwerking plaatsvindt tussen de scholen en dat beide scholen een terugloop verwachten van het aantal leerlingen. Ook constateert men op bassischool De Kei dat ouders de school (niet) meer kiezen vanwege het té geringe aantal leerlingen binnen een niveaugroep. Vanwege de kleine omvang van de school is de werkdruk van het personeel onevenredig.

Om praktische redenen is gekozen om de katholieke school de Duivendonck te handhaven en de openbare basisschool De Kei op te heffen. Het bestuur zegt toe dat er binnen de gefuseerde school volop ruimte zal zijn voor zowel de katholieke als openbare identiteit.

 

Met het verdwijnen van een openbare school binnen de gemeente voldoet de gemeente nog steeds aan de bepaling uit de Grondwet dat ‘de gemeente zorgdraagt voor genoegzaam openbaar onderwijs’. Na sluiting van De Kei zijn er binnen de gemeente namelijk nog drie openbare scholen; de openbare speciale school, de Dromedaris en de Peppel.

 

 

Cookieinstellingen