Sleuteloverdracht jongerencentrum Hutgraaf

Foto:

BEUNINGEN, 19 april 2011 – Aanstaande donderdagavond overhandigt wethouder Hendriks de sleutel voor het jongerencentrum op de Hutgraaf aan stichting Perspectief en jongerenvereniging De Steeg.Aansluitend organiseert de jongerenvereniging een kick-off van de werkzaamheden door een eerste werkrooster te maken. Ook hopen zij die avond belangstellenden te enthousiasmeren om mee te helpen aan het opnieuw inrichten van het jongerencentrum.De jongerenaccommodatie krijgt zijn locatie in de voormalige sportkantine van de Beuningse Boys op de Hutgraaf in Beuningen. Gemeente Beuningen, stichting Perspectief en jongerenvereniging De Steeg maken zo een eigen plek voor de Beuningse jeugd.Stand van zakenEr is in de afgelopen maanden flink gewerkt in de kantine door de bouwvakkers om de ruimte gebruiksklaar te krijgen. Nu deze werkzaamheden zijn afgerond kan de jongerenvereniging aan de slag met het schoonmaken, schilderen en inrichten van de kantine. Daarna kan gestart worden met de activiteiten voor jongeren. Stichting Perspectief zorgt voor de organisatie en deskundige begeleiding van deze activiteiten.Maximaal 5 jaarDe jongerenaccommodatie is voor maximaal 5 jaar in de kantine op de Hutgraaf gevestigd. In afwachting van het definitieve accommodatiebeleid en mogelijke woningbouwplannen, is het gebruik van de leegstaande kantine zo een goede tijdelijke oplossing voor de jongeren. De gemeenteraad besloot overigens onlangs om de voormalige sportvelden op de Hutgraaf tijdelijk zo in richten dat het gebied niet openbaar is, met uitzondering van het kunstgrasveld.OmwonendenDe gemeente vindt het belangrijk om in gesprek te blijven met de omwonenden. Er is daarom een bewonersgroep die mee praat over komst en het verblijf van de jongeren in het jongerencentrum. Tijdens de toekomstige jongerenavonden is er bovendien extra aandacht vanuit de gemeente en Stichting Perspectief voor het voorkomen en beperken van de overlast.Aanmelden bewonersgroepWilt u ook plaatsnemen in de bewonersgroep? Meld u zich dan aan via [email protected]  o.v.v. Bewonersgroep Hutgraaf of telefonisch via telefoonnummer 14 024.

BEUNINGEN, 19 april 2011 – Aanstaande donderdagavond overhandigt wethouder Hendriks de sleutel voor het jongerencentrum op de Hutgraaf aan stichting Perspectief en jongerenvereniging De Steeg.

Aansluitend organiseert de jongerenvereniging een kick-off van de werkzaamheden door een eerste werkrooster te maken. Ook hopen zij die avond belangstellenden te enthousiasmeren om mee te helpen aan het opnieuw inrichten van het jongerencentrum.

De jongerenaccommodatie krijgt zijn locatie in de voormalige sportkantine van de Beuningse Boys op de Hutgraaf in Beuningen. Gemeente Beuningen, stichting Perspectief en jongerenvereniging De Steeg maken zo een eigen plek voor de Beuningse jeugd.

Stand van zaken
Er is in de afgelopen maanden flink gewerkt in de kantine door de bouwvakkers om de ruimte gebruiksklaar te krijgen. Nu deze werkzaamheden zijn afgerond kan de jongerenvereniging aan de slag met het schoonmaken, schilderen en inrichten van de kantine. Daarna kan gestart worden met de activiteiten voor jongeren. Stichting Perspectief zorgt voor de organisatie en deskundige begeleiding van deze activiteiten.

Maximaal 5 jaar
De jongerenaccommodatie is voor maximaal 5 jaar in de kantine op de Hutgraaf gevestigd. In afwachting van het definitieve accommodatiebeleid en mogelijke woningbouwplannen, is het gebruik van de leegstaande kantine zo een goede tijdelijke oplossing voor de jongeren. De gemeenteraad besloot overigens onlangs om de voormalige sportvelden op de Hutgraaf tijdelijk zo in richten dat het gebied niet openbaar is, met uitzondering van het kunstgrasveld.

Omwonenden
De gemeente vindt het belangrijk om in gesprek te blijven met de omwonenden. Er is daarom een bewonersgroep die mee praat over komst en het verblijf van de jongeren in het jongerencentrum. Tijdens de toekomstige jongerenavonden is er bovendien extra aandacht vanuit de gemeente en Stichting Perspectief voor het voorkomen en beperken van de overlast.

Aanmelden bewonersgroep
Wilt u ook plaatsnemen in de bewonersgroep? Meld u zich dan aan via [email protected]  o.v.v. Bewonersgroep Hutgraaf of telefonisch via telefoonnummer 14 024.

 

Cookieinstellingen