Standvast Wonen start met Starters Renteregeling voor huurders in Beuningen

Foto:

REGIO, 13 mei 2011 – Standvast Wonen biedt huurders tot en met 35 jaar de mogelijkheid een woning te kopen met de Starters Rente- regeling.Hiermee krijgen zij korting op de hypotheekrente en komt een koop- woning voor deze huurders binnen handbereik. Bijzonder daarbij is dat de te kopen woning niet van Standvast Wonen hoeft te zijn. Met het aanbieden van de Starters Renteregeling wil de wooncorporatie de doorstroming op de huurwoningmarkt bevorderen. De woning die de huurder verlaat, kan Standvast Wonen opnieuw verhuren.

REGIO, 13 mei 2011 – Standvast Wonen biedt huurders tot en met 35 jaar de mogelijkheid een woning te kopen met de Starters Rente- regeling.

Hiermee krijgen zij korting op de hypotheekrente en komt een koop- woning voor deze huurders binnen handbereik. Bijzonder daarbij is dat de te kopen woning niet van Standvast Wonen hoeft te zijn. Met het aanbieden van de Starters Renteregeling wil de wooncorporatie de doorstroming op de huurwoningmarkt bevorderen. De woning die de huurder verlaat, kan Standvast Wonen opnieuw verhuren.

 

Ruim 200 huurders tot en met 35 jaar die in Beuningen, Ewijk, Weurt en Winssen wonen en geen huurtoeslag ontvangen, krijgen deze week een aanbiedingsbrief. Hierin staat dat zij een woning kunnen kopen met de Starters Renteregeling. Als de Starters Renteregeling in Beuningen succesvol is, biedt Standvast Wonen deze ook aan de huurders in Nijmegen aan. Om de koopstarters goed te begeleiden werkt de wooncorporatie samen met Van der Krabben Makelaardij en Hekkelman Notarissen. In totaal kunnen maximaal 50 huurders een woning kopen met de Starters Renteregeling.

 

Korting op hypotheekrente
Een huurder koopt een woning en Standvast Wonen schiet minimaal 10 jaar 20% van de maandelijks te betalen hypotheek- rente voor. De koopwoning hoeft geen bezit van Standvast Wonen te zijn en hoeft zelfs niet in de regio te staan. Het maximale hypotheekbedrag met de Starters Renteregeling is € 220.000. De koopstarter ontvangt bij verkoop minimaal 50% van de overwaarde. Met het andere deel van de overwaarde wordt de voorgeschoten rente terugbetaald aan Standvast Wonen. Als dit niet voldoende is, wordt de rest kwijtgescholden.

 

Kansen voor koopstarters
Met de Starters Renteregeling wil Standvast Wonen zorgen voor doorstroming op de huurwoningmarkt. Ook biedt de wooncor- poratie met deze regeling kansen aan koopstarters. Voor met name koopstarters met een laag of midden inkomen is het moeilijk om op de huidige markt een woning te kopen. Daarnaast is het door Europese regelgeving vanaf 1 januari 2011 niet meer mogelijk om met een inkomen boven € 33.614 in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning. Met de Starters Renteregeling biedt Standvast Wonen huurders de kans om makkelijker over te stappen naar een koopwoning.

 

 

 

Cookieinstellingen