Filatelistenvereniging De Globe Beuningen sluit seizoen af

EWIJK, 20 mei 2011 – Postzegel- vereniging De Globe heeft gister- avond de laatste clubavond van het seizoen gehouden.De vereniging telt ongeveer zeventig leden en komt eens per maand bij elkaar in het MFA Het Hart in Ewijk.”Het bestuur probeert de avonden levendig, leerzaam en aangenaam te maken”, vertelt bestuurslid Peter Klaassen. “We ontplooien daar- voor allerlei activiteiten. Vaste onderdelen zijn verlotingen, onderling ruilen, kopen en verkopen, korte veilingen en het uitzoeken van meegebrachte materialen. Ook is er vaak iemand aanwezig met een verzameling oude munten. Mensen kunnen dan met vragen bij hem terecht en ook eventueel munten kopen.””Voor volgend jaar hebben we al min of meer een programma samengesteld”, vervolgt Peter. “Zo krijgt een verzamelaar op een van de avonden de gelegenheid om over zijn verzameling te ver- tellen. Vaak heeft men een thema waar men de postzegels van verzamelt. Ook houden we een avond met informatie over stempels, hebben we een lezing over rijdende postkantoren gepland en willen we een filatelie quiz houden. Diegene die naar de clubavond komen kunnen hier aan meedoen maar wil men dat niet dan kan dat ook. Ze gaan dan gewoon apart zitten en bekijken en ruilen hun postzegels met de anderen.”Hoe je zomaar een verzamelaar wordtOp de clubavonden zijn er altijd zo’n 20 – 24 leden aanwezig. Tijdens deze laatste clubavond is ook Thea Degen present. Met haar 88 jaar één van de oudere leden. “Vorig jaar ben ik gehuldigd omdat ik al 40 jaar lid ben van de overkoepelende organisatie ‘Filatelistenvereniging De Globe'” vertelt Thea. “Ik ben begonnen met het verzamelen van postzegels toen ik 10 was. Een tante van mij ging naar Frankrijk op vakantie en dat was al heel bijzonder in die tijd. Zij beloofde mij een kaartje te sturen. Toen ik die ook daadwerkelijk kreeg was ik er heel zuinig op. De postzegel vond ik ook mooi en trots liet ik het aan iedereen zien. Dat was de aan- leiding om postzegels te gaan verzamelen en dat is niet meer overgegaan.””Vreselijk vond ik het ook toen jaren geleden mijn complete postzegelverzameling gestolen werd. Ook dat eerste kaartje is meegenomen. Daarna ben ik weer opnieuw begonnen met verzamelen. Tegenwoordig ben ik alleen op zoek naar postzegels uit Austalië en New Zeeland. De Nederlandse postzegels vond ik op een gegeven moment niets meer aan. De collectie die ik had van voor de diefstal bevatte wel nog mooie Nederlandse postzegels. Daar had ik van die prachtige grote vierkante met Wilhelmina er nog op. Dat is zo zonde dat ik die allemaal niet meer heb.”

EWIJK, 20 mei 2011 – Postzegel- vereniging De Globe heeft gister- avond de laatste clubavond van het seizoen gehouden.

De vereniging telt ongeveer zeventig leden en komt eens per maand bij elkaar in het MFA Het Hart in Ewijk.

“Het bestuur probeert de avonden levendig, leerzaam en aangenaam te maken”, vertelt bestuurslid Peter Klaassen. “We ontplooien daar- voor allerlei activiteiten. Vaste onderdelen zijn verlotingen, onderling ruilen, kopen en verkopen, korte veilingen en het uitzoeken van meegebrachte materialen. Ook is er vaak iemand aanwezig met een verzameling oude munten. Mensen kunnen dan met vragen bij hem terecht en ook eventueel munten kopen.”

“Voor volgend jaar hebben we al min of meer een programma samengesteld”, vervolgt Peter. “Zo krijgt een verzamelaar op een van de avonden de gelegenheid om over zijn verzameling te ver- tellen. Vaak heeft men een thema waar men de postzegels van verzamelt. Ook houden we een avond met informatie over stempels, hebben we een lezing over rijdende postkantoren gepland en willen we een filatelie quiz houden. Diegene die naar de clubavond komen kunnen hier aan meedoen maar wil men dat niet dan kan dat ook. Ze gaan dan gewoon apart zitten en bekijken en ruilen hun postzegels met de anderen.”

Hoe je zomaar een verzamelaar wordt
Op de clubavonden zijn er altijd zo’n 20 – 24 leden aanwezig. Tijdens deze laatste clubavond is ook Thea Degen present. Met haar 88 jaar één van de oudere leden. “Vorig jaar ben ik gehuldigd omdat ik al 40 jaar lid ben van de overkoepelende organisatie ‘Filatelistenvereniging De Globe‘” vertelt Thea. “Ik ben begonnen met het verzamelen van postzegels toen ik 10 was. Een tante van mij ging naar Frankrijk op vakantie en dat was al heel bijzonder in die tijd. Zij beloofde mij een kaartje te sturen. Toen ik die ook daadwerkelijk kreeg was ik er heel zuinig op. De postzegel vond ik ook mooi en trots liet ik het aan iedereen zien. Dat was de aan- leiding om postzegels te gaan verzamelen en dat is niet meer overgegaan.”

“Vreselijk vond ik het ook toen jaren geleden mijn complete postzegelverzameling gestolen werd. Ook dat eerste kaartje is meegenomen. Daarna ben ik weer opnieuw begonnen met verzamelen. Tegenwoordig ben ik alleen op zoek naar postzegels uit Austalië en New Zeeland. De Nederlandse postzegels vond ik op een gegeven moment niets meer aan. De collectie die ik had van voor de diefstal bevatte wel nog mooie Nederlandse postzegels. Daar had ik van die prachtige grote vierkante met Wilhelmina er nog op. Dat is zo zonde dat ik die allemaal niet meer heb.”

 

Vaste prik is het zoeken in de berg met postzegels

Heeft u belangstelling om lid te worden van de vereniging dan kunt u in september weer naar de clubavond komen. De vereniging start op de 15e met het uitwisselen van vakantie-ervaringen en de uitgifte van persoonlijke postzegels Beuningen-Ewijk.

 

 

 

Cookieinstellingen