Vervoerspas in plaats van vervoerskostenvergoeding

GEMEENTE, 26 mei 2011 – Per 1 januari 2012 treedt een nieuw systeem in werking.Mensen die door een beperking niet met het normale openbaar vervoer kunnen reizen en een laag inkomen hebben, komen in aanmerking voor een vervoerspas met korting voor de stadsregiotaxi. Met deze pas kunnen zij tegen sterk gereduceerd tarief (het normale bustarief) met de stadsregiotaxi reizen.In de huidige situatie krijgt men jaarlijks een vaste financiële vergoeding van maximaal € 1.000. Deze is naar eigen inzicht te besteden aan eigen auto, (stadsregio)taxi of een vergoeding aan een mantelzorger. Vanaf 2012 krijgt men geen vervoerskostenvergoeding meer, maar een vervoerspas met korting voor de stadsregiotaxi. De gemeente regelt nog wel een alternatief voor de vervoerspas voor personen die nu een vervoerskostenvergoeding ontvangen en door hun beperking niet met de stadsregiotaxi kunnen reizen.Eind augustus verstuurt de gemeente nog een brief met een formulier naar de betrokkenen. Daarop kan men aangeven of men met de Stadsregiotaxi kan reizen en of men bijvoorbeeld een rolstoel of hulphond mee wilt nemen of dat men samen met een begeleider reist. In december worden de Wmo-vervoerspassen verstuurd met waarop alle verstrekte gegevens vermeld staan. In juni en juli organiseert de gemeente twee informatiebijeenkomsten in MFA ’t Hart in Ewijk.Gerelateerd bericht:Wijziging vergoeding WMO-vervoer levert gemeente 175.000 euro besparing op

GEMEENTE, 26 mei 2011 – Per 1 januari 2012 treedt een nieuw systeem in werking.

Mensen die door een beperking niet met het normale openbaar vervoer kunnen reizen en een laag inkomen hebben, komen in aanmerking voor een vervoerspas met korting voor de stadsregiotaxi. Met deze pas kunnen zij tegen sterk gereduceerd tarief (het normale bustarief) met de stadsregiotaxi reizen.

In de huidige situatie krijgt men jaarlijks een vaste financiële vergoeding van maximaal € 1.000. Deze is naar eigen inzicht te besteden aan eigen auto, (stadsregio)taxi of een vergoeding aan een mantelzorger. Vanaf 2012 krijgt men geen vervoerskostenvergoeding meer, maar een vervoerspas met korting voor de stadsregiotaxi. De gemeente regelt nog wel een alternatief voor de vervoerspas voor personen die nu een vervoerskostenvergoeding ontvangen en door hun beperking niet met de stadsregiotaxi kunnen reizen.

Eind augustus verstuurt de gemeente nog een brief met een formulier naar de betrokkenen. Daarop kan men aangeven of men met de Stadsregiotaxi kan reizen en of men bijvoorbeeld een rolstoel of hulphond mee wilt nemen of dat men samen met een begeleider reist. In december worden de Wmo-vervoerspassen verstuurd met waarop alle verstrekte gegevens vermeld staan.

In juni en juli organiseert de gemeente twee informatiebijeenkomsten in MFA ’t Hart in Ewijk.

Gerelateerd bericht:
Wijziging vergoeding WMO-vervoer levert gemeente 175.000 euro besparing op

 

Het tarief voor openbaar vervoer is op dit moment:
Jonger dan 65 = €0,51 per zone
Ouder dan 65 = €0,33 per zone 
Zonder Wmo-vervoerspas betaalt men €2,05 per zone voor de Stadsregiotaxi.

Met een Wmo-vervoerspas betaalt men voor de Stadsregiotaxi hetzelfde tarief als voor het openbaar vervoer. (Het verschil wordt door de gemeente bijgelegd) Deze tarieven stijgen ieder jaar een beetje. Het is op dit moment nog niet bekend wat het tarief per 1 januari 2012 wordt.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt ook contact opnemen met de gemeente. Telefonisch via 14 024 of via e-mailadres.

 

Cookieinstellingen