Maandag hoorzitting voor verenigingen en instellingen i.v.m. bezuinigingen

Foto:

EWIJK, 3 september 2011 – Verenigingen en instellingen hebben maandagavond 5 september, de gelegenheid om tijdens een hoorzitting te vertellen waarom ze het niet eens zijn met de voorgenomen bezuinigingen. Ze krijgen daarvoor ongeveer 5 minuten spreekrecht waarna het college van B&W nog extra vragen kan stellen. De hoorzitting vindt plaats in MFA ’t Hart in Ewijk.De bijeenkomst begint met een korte presentatie van wethouder Henk Plaizier over de financiële situatie van de gemeente Beuningen. In de zaal kunnen raadsleden als toehoorder plaatsnemen. Het college neemt op de avond zelf geen beslissing maar kan naar aanleiding van de hoorzitting haar voorstel naar de raad wel aanpassen. Het definitieve besluit valt op 8 november tijdens de begrotingsraad.

EWIJK, 3 september 2011 – Verenigingen en instellingen hebben maandagavond 5 september, de gelegenheid om tijdens een hoorzitting te vertellen waarom ze het niet eens zijn met de voorgenomen bezuinigingen. Ze krijgen daarvoor ongeveer 5 minuten spreekrecht waarna het college van B&W nog extra vragen kan stellen. De hoorzitting vindt plaats in MFA ’t Hart in Ewijk.

De bijeenkomst begint met een korte presentatie van wethouder Henk Plaizier over de financiële situatie van de gemeente Beuningen. In de zaal kunnen raadsleden als toehoorder plaatsnemen. Het college neemt op de avond zelf geen beslissing maar kan naar aanleiding van de hoorzitting haar voorstel naar de raad wel aanpassen. Het definitieve besluit valt op 8 november tijdens de begrotingsraad.

 

In totaal zijn 53 verenigingen uitgenodigd voor deze hoorzitting. 14 van 22 verenigingen die hebben aangegeven dat ze naar de hoorzitting komen, zullen gebruik maken van het spreekrecht.

 

1.

Kon.Fanfare U.L.T.O.

2.

Bibliotheek Geld. Zuid

3.

WEB-FM

4.

Scouting Beuningen ’76

5.

Scouting Ewijk

6.

Baet en Borgh

7.

Ver. Senioren Beuningen

8.

Historische Ver. Tweestromenland

9.

Rode Kruis Beuningen

10.

De Nieuwe Gang

11.

V.V. Ewijk

12.

Stichting Perspectief

13.

V.V. Beuningse Boys

14.

De Lèghe Polder

 

Dinsdagavond, 6 september is er voor de inwoners van de gemeente Beuningen een informatieavond over de bezuinigingen. Geinteresseerde inwoners krijgen aan de hand van een presentatie door wethouder Henk Plaizier meer informatie over de bezuinigingen en de gevolgen daarvan. Daarna hebben ze de mogelijkheid om vragen te stellen.

 

 

 

Cookieinstellingen