Gruwelnacht Weurt 2011: Bloedbad in de Bunswaard

Foto:

WEURT, 19 september 2011 – In het land van Maas en Waal ligt het dorp Weurt. Het lijkt zo op het oog een rustige gemeenschap maar niets is minder waar.Verscholen achter de dijk liggen de uiterwaarden en over dit drassige gebied gaan de meest bizarre ver- halen de ronde. Het meest vreemde verhaal is misschien nog wel de bizarre dood van de bedrijfsleider van de steenfabriek. Bij de bevolking beter bekend als het ‘Bloedbad in de Bunswaard’. De een zegt dat het een noodlottig ongeval was. De ander heeft het over botte pech. Maar feit blijft dat het steenfabriek-eigenaar Rutgers goed uitkwam dat Kees Wildekamp het personeel niet meer kon opjutten voor een hoger loon. Waarom moesten die nacht de ovens extra heet gestookt worden? Waarom liepen er jagers in ’t veld, buiten het jachtseizoen? Wie het wil weten wordt uitgedaagd eens een kijkje te komen nemen op zaterdag 29 oktober. Ontrafel het mysterie en ontdek de ware toedracht van het Bloedbad in de Bunswaard!

WEURT, 19 september 2011 – In het land van Maas en Waal ligt het dorp Weurt. Het lijkt zo op het oog een rustige gemeenschap maar niets is minder waar.

Verscholen achter de dijk liggen de uiterwaarden en over dit drassige gebied gaan de meest bizarre ver- halen de ronde. Het meest vreemde verhaal is misschien nog wel de bizarre dood van de bedrijfsleider van de steenfabriek. Bij de bevolking beter bekend als het ‘Bloedbad in de Bunswaard’.

De een zegt dat het een noodlottig ongeval was. De ander heeft het over botte pech. Maar feit blijft dat het steenfabriek-eigenaar Rutgers goed uitkwam dat Kees Wildekamp het personeel niet meer kon opjutten voor een hoger loon. Waarom moesten die nacht de ovens extra heet gestookt worden? Waarom liepen er jagers in ’t veld, buiten het jachtseizoen? Wie het wil weten wordt uitgedaagd eens een kijkje te komen nemen op zaterdag 29 oktober.

Ontrafel het mysterie en ontdek de ware toedracht van het Bloedbad in de Bunswaard!

Een gevarieerde griezeltocht door de Weurtse uiterwaarden en steenfabriek De Bunswaard waarbij de deelnemers uitgedaagd worden om de arbeiders uit het begin van de vorige eeuw gunstig te stemmen. Zij zullen de deelnemers de stuipen op het lijf jagen en doen gillen van plezier. En met wat geluk komt u weer terug in de bewoonde wereld.

Op zaterdag 29 oktober worden jullie bij het invallen van de schemering verwacht bij zaal ‘Het Centrum’ in Weurt. Onder het genot van een kop koffie met eventueel voor de zenuwen een stevige borrel gaan om de beurt de groepen van start. U kunt zich inschrijven als groep maar ook individueel. Maar let op: u dient over stalen zenuwen te beschikken en deelname is alleen geschikt voor personen boven de 12 jaar!

Uiteraard draagt de organisatie geen verantwoording voor zoekgeraakte personen of gedeelten ervan. Na afloop kunt u bijkomen van de schrik onder het genot van avondvullend muzikaal entertainment.

Deze tocht is uitermate geschikt voor vriendengroepen, sportclubs, personeelsuitje, mentor uitstapje en ga zo maar door. Dus schrijf je massaal vooraf in, want 200 personen is de limiet en als deze bereikt is kunt u zich helaas niet meer op de avond zelf nog inschrijven.

Kijk voor informatie voor de deelnemers in de Agenda.
Organisatie: Muziekvereniging NAG


Cookieinstellingen