Webtv vanaf nu ook in West maas en Waal

Foto:

Vanaf nu gaan de omroepen voor de gemeenten Beuningen/Druten (Webfm & Webtv) en de gemeente West Maas en Waal (ExtraFM) een samenwerking aan als het gaat om tv.Daarom is sinds vorige week Webtv ook in de gemeente West Maas en Waal te zien*. Op de radio verandert er niets. Webfm blijft uitzenden voor Beuningen en Druten en ExtraFM doet dat op de haar vertrouwde wijze in West Maas en Waal.Volgens programmaleider Noud van Sommeren gaat hiermee een wens van ExtraFM in vervulling om ook tv-uitzendingen te gaan maken in West Maas en Waal. “Met de hulp van de collega’s van Webtv en onze eigen medewerkers kunnen we nu ook nieuws en informatie uit onze eigen dorpen op tv brengen zoals we dat nu ook al met ExtraFM op de radio doen”.Programmaleider Patrick Huisman van Webfm & Webtv vindt het een logische stap. “Veel nieuws uit met name de gemeente Druten is ook voor inwoners van de gemeente West Maas en Waal van belang en andersom. Daarom denken we dat dit echt een toegevoegde waarde is voor onze tv-zender. Door het nieuws uit West Maas en Waal te brengen zullen we niet minder aandacht aan de gemeente Beuningen en Druten besteden. We zijn nu al bezig om het aantal uitzendingen op tv uit te breiden. Dit was ook een wens die duidelijk naar voren kwam bij ons kijk- en luisteronderzoek” aldus Huisman. Op Webtv is elke zondagmiddag vanaf 14.00 u het programma “Tussen Waal en Bruggen” te zien met daarin het laatste nieuws uit de gemeente Beuningen, Druten en nu ook West Maas en Waal. Daarnaast zijn er sinds twee weken doordeweeks updates met ook nieuws uit onder andere Nijmegen met hulp van de collega’s van Nijmegen1. Daarnaast zendt de omroep maandelijks Talkshow De Publieke Zaak uit. Op de overige momenten zendt Webtv een tv-krant uit met actueel nieuws. Begin 2012 zullen nog meer nieuwe tv-programma ’s van start gaan. De beide raden van toezicht van de omroepen en het Commissriaat voor de Media hebben toestemming gegeven voor de samenwerking. * = Webtv is zowel analoog als digitaal te zien bij SKBG en digitaal bij UPC in de gemeente West Maas en Waal. De analoge inkoppeling van Webtv door UPC gebeurt op 15 oktober.

Vanaf nu gaan de omroepen voor de gemeenten Beuningen/Druten (Webfm & Webtv) en de gemeente West Maas en Waal (ExtraFM) een samenwerking aan als het gaat om tv.

Daarom is sinds vorige week Webtv ook in de gemeente West Maas en Waal te zien*. Op de radio verandert er niets. Webfm blijft uitzenden voor Beuningen en Druten en ExtraFM doet dat op de haar vertrouwde wijze in West Maas en Waal.

Volgens programmaleider Noud van Sommeren gaat hiermee een wens van ExtraFM in vervulling om ook tv-uitzendingen te gaan maken in West Maas en Waal. “Met de hulp van de collega’s van Webtv en onze eigen medewerkers kunnen we nu ook nieuws en informatie uit onze eigen dorpen op tv brengen zoals we dat nu ook al met ExtraFM op de radio doen”.

Programmaleider Patrick Huisman van Webfm & Webtv vindt het een logische stap. “Veel nieuws uit met name de gemeente Druten is ook voor inwoners van de gemeente West Maas en Waal van belang en andersom. Daarom denken we dat dit echt een toegevoegde waarde is voor onze tv-zender. Door het nieuws uit West Maas en Waal te brengen zullen we niet minder aandacht aan de gemeente Beuningen en Druten besteden. We zijn nu al bezig om het aantal uitzendingen op tv uit te breiden. Dit was ook een wens die duidelijk naar voren kwam bij ons kijk- en luisteronderzoek” aldus Huisman.

Op Webtv is elke zondagmiddag vanaf 14.00 u het programma “Tussen Waal en Bruggen” te zien met daarin het laatste nieuws uit de gemeente Beuningen, Druten en nu ook West Maas en Waal. Daarnaast zijn er sinds twee weken doordeweeks updates met ook nieuws uit onder andere Nijmegen met hulp van de collega’s van Nijmegen1. Daarnaast zendt de omroep maandelijks Talkshow De Publieke Zaak uit. Op de overige momenten zendt Webtv een tv-krant uit met actueel nieuws. Begin 2012 zullen nog meer nieuwe tv-programma ’s van start gaan.

De beide raden van toezicht van de omroepen en het Commissriaat voor de Media hebben toestemming gegeven voor de samenwerking.

* = Webtv is zowel analoog als digitaal te zien bij SKBG en digitaal bij UPC in de gemeente West Maas en Waal. De analoge inkoppeling van Webtv door UPC gebeurt op 15 oktober.

 

Cookieinstellingen