Zonne-energiesysteem voor ’t Hart in Ewijk

Foto:

EWIJK, 8 oktober 2011 – ’t Hart en basisschool de Reuzepas ontvingen in de zomer van 2011 een zonne-energiesysteem voor hun multifunctionele accommodatie.De ARN, gemeente Beuningen en installatiebedrijf Kropman boden dit systeem vrijdag 7 oktober door middel van een plaquette, symbolisch aan. Ook de leerlingen van deze school lieten de resultaten van hun duurzame energieprojecten zien.De ARN ontving eind 2009 van de gemeenten Beuningen, Nijmegen en de provincie Gelderland de milieuprijs ‘West en Weurt’. De Milieuprijs bestond uit een zonne-energiesysteem met 14 zonnepanelen, die in totaal 2.380 kWh stroom per jaar opwekken. De ARN heeft er samen met de gemeente Beuningen en installatiebedrijf Kropman voor gezorgd dat dit zonne-energiesysteem nu op het dak staat van de multifunctionele accommodatie ’t Hart in Ewijk. Een duurzaam gebaar van de ARN, want nu wordt er in Beuningen jaarlijks zo’n 1.310 kilogram minder CO2 uitgestoten.Ook organiseerden het Dijkmagazijn en de gemeente Beuningen deze week zonne-energielessen voor de basisschoolleerlingen van de Reuzepas. Twee groepen 7, met ruim 40 leerlingen, leerden alles over duurzame energie en gingen zelf aan de slag met het opwekken van duurzame energie.Duurzaam BeuningenDe gemeente Beuningen voert actief beleid om duurzame ontwikkeling en energiebesparing bij onder andere huishoudens, kantoren, scholen en detaillisten te stimuleren. Naast de gemeente Beuningen zijn nog tal van andere organisaties, stichtingen en inwoners druk met duurzame ontwikkeling. Twee in het oog springende organisaties die actief uitvoering geven aan duurzaamheid zijn de ARN in Weurt en het Dijkmagazijn.De afvalenergiecentrale van de ARN wekt duurzame energie op door het verbranden van afval. De ARN is momenteel ook bezig met de realisatie van een vergistingsinstallatie zodat gft-afval kan worden verwerkt tot groene energie. Het Dijkmagazijn is al jaren actief op het gebied van natuur- en milieueducatie. Zo werkt ieder op zijn eigen manier aan een duurzaam Beuningen.

EWIJK, 8 oktober 2011 – ’t Hart en basisschool de Reuzepas ontvingen in de zomer van 2011 een zonne-energiesysteem voor hun multifunctionele accommodatie.

De ARN, gemeente Beuningen en installatiebedrijf Kropman boden dit systeem vrijdag 7 oktober door middel van een plaquette, symbolisch aan. Ook de leerlingen van deze school lieten de resultaten van hun duurzame energieprojecten zien.

De ARN ontving eind 2009 van de gemeenten Beuningen, Nijmegen en de provincie Gelderland de milieuprijs ‘West en Weurt‘. De Milieuprijs bestond uit een zonne-energiesysteem met 14 zonnepanelen, die in totaal 2.380 kWh stroom per jaar opwekken. De ARN heeft er samen met de gemeente Beuningen en installatiebedrijf Kropman voor gezorgd dat dit zonne-energiesysteem nu op het dak staat van de multifunctionele accommodatie ’t Hart in Ewijk. Een duurzaam gebaar van de ARN, want nu wordt er in Beuningen jaarlijks zo’n 1.310 kilogram minder CO2 uitgestoten.

Ook organiseerden het Dijkmagazijn en de gemeente Beuningen deze week zonne-energielessen voor de basisschoolleerlingen van de Reuzepas. Twee groepen 7, met ruim 40 leerlingen, leerden alles over duurzame energie en gingen zelf aan de slag met het opwekken van duurzame energie.

Duurzaam Beuningen
De gemeente Beuningen voert actief beleid om duurzame ontwikkeling en energiebesparing bij onder andere huishoudens, kantoren, scholen en detaillisten te stimuleren. Naast de gemeente Beuningen zijn nog tal van andere organisaties, stichtingen en inwoners druk met duurzame ontwikkeling. Twee in het oog springende organisaties die actief uitvoering geven aan duurzaamheid zijn de ARN in Weurt en het Dijkmagazijn.

De afvalenergiecentrale van de ARN wekt duurzame energie op door het verbranden van afval. De ARN is momenteel ook bezig met de realisatie van een vergistingsinstallatie zodat gft-afval kan worden verwerkt tot groene energie. Het Dijkmagazijn is al jaren actief op het gebied van natuur- en milieueducatie. Zo werkt ieder op zijn eigen manier aan een duurzaam Beuningen.

Foto: Gerard van Gorkum, directeur ARN, Willem Martin en Frans Kuijstens, bestuur Stichting MFA ’t Hart en Piet de Klein, wethouder duurzaamheid van de gemeente Beuningen. Op de voorgrond staan de duurzame energieprojecten van de kinderen.

Cookieinstellingen