Bestemmingsplan Zuidelijke structuurweg moet opnieuw worden vastgesteld

Foto:

BEUNINGEN, 3 november 2011 – In oktober 2010 stemde de gemeenteraad van de gemeente Beuningen in met het bestemmingsplan Zuidelijke structuurweg. Dit plan moet echter opnieuw door de raad worden vastgesteld.Bestemmingsplan Zuidelijke structuurwegOp 5 oktober 2010 is het bestemmingsplan Zuidelijke structuurweg door de gemeenteraad vastgesteld. Dit bestemmingsplan regelt de aanleg van de verbindingsweg tussen de Schoenaker en de Wilhelminalaan. Het bestemmingsplan is onherroepelijk geworden na een uitspraak van de Raad van State op 26 augustus 2011. Ter voorbereiding op de aanleg van de zuidelijke structuurweg, zijn al de nodige acties in gang gezet. Bijvoorbeeld de aankoop van gronden.Bestemmingsplan Buitengebied BeuningenOp 9 september 2011 is het bestemmingsplan Buitengebied Beuningen in werking getreden. In dit plan staan planologisch regels voor een groot deel van het Beuningse grondgebied. Hierbij zijn alle onderliggende (bestemmings)plannen als uitgangspunt meegenomen.Plan buitengebied overruled plan structuurwegBij het opstellen van het bestemmingsplan Buitengebied Beuningen is echter geen rekening gehouden met het bestemmingsplan Zuidelijke structuurweg. Helaas is hier door eenieder overheen gekeken. Dit betekent dat het bestemmingsplan Buitengebied Beuningen het bestemmingsplan Zuidelijke structuurweg overruled.Nieuwe vaststellingOm ervoor te zorgen dat de aanleg van de weg planologisch mogelijk wordt, moet hetbestemmingsplan Zuidelijke structuurweg opnieuw door de raad worden vastgesteld. Een voorstel daarvoor is inmiddels in procedure gebracht.

BEUNINGEN, 3 november 2011 – In oktober 2010 stemde de gemeenteraad van de gemeente Beuningen in met het bestemmingsplan Zuidelijke structuurweg. Dit plan moet echter opnieuw door de raad worden vastgesteld.

Bestemmingsplan Zuidelijke structuurweg
Op 5 oktober 2010 is het bestemmingsplan Zuidelijke structuurweg door de gemeenteraad vastgesteld. Dit bestemmingsplan regelt de aanleg van de verbindingsweg tussen de Schoenaker en de Wilhelminalaan. Het bestemmingsplan is onherroepelijk geworden na een uitspraak van de Raad van State op 26 augustus 2011. Ter voorbereiding op de aanleg van de zuidelijke structuurweg, zijn al de nodige acties in gang gezet. Bijvoorbeeld de aankoop van gronden.

Bestemmingsplan Buitengebied Beuningen

Op 9 september 2011 is het bestemmingsplan Buitengebied Beuningen in werking getreden. In dit plan staan planologisch regels voor een groot deel van het Beuningse grondgebied. Hierbij zijn alle onderliggende (bestemmings)plannen als uitgangspunt meegenomen.

Plan buitengebied overruled plan structuurweg
Bij het opstellen van het bestemmingsplan Buitengebied Beuningen is echter geen rekening gehouden met het bestemmingsplan Zuidelijke structuurweg. Helaas is hier door eenieder overheen gekeken. Dit betekent dat het bestemmingsplan Buitengebied Beuningen het bestemmingsplan Zuidelijke structuurweg overruled.

Nieuwe vaststelling
Om ervoor te zorgen dat de aanleg van de weg planologisch mogelijk wordt, moet het
bestemmingsplan Zuidelijke structuurweg opnieuw door de raad worden vastgesteld. Een voorstel daarvoor is inmiddels in procedure gebracht.

 

 

Gerelateerd(e) bericht(en)
13-09-2010 Onteigeningsplan voor Zuidelijke Structuurweg
12-02-2010 Nieuwe ontsluitingsweg
Cookieinstellingen