Maximum wordt 60 km op Van Heemstraweg

03 nov 2011, 9:13 Nieuws
ou86w1ix76c2pby2czckle1ah 95626
BEUNINGEN, 3 november 2011 - De VVD, Beuningen Nu & Morgen, het PvdA en GroenLinks hebben in de raadsvergadering van dinsdag, tijdens de behandeling van de Gemeentelijk Verkeers- en Vervoerplan (GGVP 2011), een motie ingediend.De partijen pleitten voor een verkeersregiem binnen de gemeente Beuningen waarbij een maximum snelheid van 60 km moet gelden op de wegstukken buiten de bebouwde kom. Het zal dan alleen gaan om de Van Heemstraweg omdat de Schoenaker een provinciale weg is en de gemeente daar geen zeggenschap over heeft.Volgens de partijen zal de maximumsnelheid van 60 km:
BEUNINGEN, 3 november 2011 - De VVD, Beuningen Nu & Morgen, het PvdA en GroenLinks hebben in de raadsvergadering van dinsdag, tijdens de behandeling van de Gemeentelijk Verkeers- en Vervoerplan (GGVP 2011), een motie ingediend.
De partijen pleitten voor een verkeersregiem binnen de gemeente Beuningen waarbij een maximum snelheid van 60 km moet gelden op de wegstukken buiten de bebouwde kom. Het zal dan alleen gaan om de Van Heemstraweg omdat de Schoenaker een provinciale weg is en de gemeente daar geen zeggenschap over heeft.
Volgens de partijen zal de maximumsnelheid van 60 km:
  • "Vluchtverkeer" vanuit de nieuwe stadsbrug Nijmegen via de Van Heemstraweg ontmoedigen;
  • de verkeersveiligheid toenemen;
  • door eenduidigheid bijdragen aan de verkeersveiligheid met een prettigere leefomgeving als gevolg;
  • bijdragen aan de reductie van geluids- en fijnstofemissie voor aanwonenden.
De motie is aangenomen wat inhoudt dat de wegen buiten de bebouwde kom, die nu 80km p/u zijn, op termijn 60 km p/u worden. Dat betreft de van Heemstraweg bij de wegvakken Weurt - Beuningen, Ewijk - Winssen en Winssen - Deest. De wegen worden pas 60 km wegen op het moment dat er aanpassingen nodig zijn aan die weg/dat wegvak.