Music4All stopt per 1 januari

Foto:

BEUNINGEN, 3 november 2011 – De tamboerkorps is in 1962 onder de naam “Luctor et Emergo” begonnen. Het korps is later uitgebreid met diverse blaasinstrumenten en in 1967 met een majorettenpeloton. Aan het einde van de vorige eeuw had de vereniging moeite om jongeren aan de bezetting toe te voegen. Door van een drumfanfare over te gaan in een bigband kon men de vereniging een andere muzikale inhoud geven. De muziekkeuze wijzigde drastisch. Van marsrepertoire naar bigbandachtige muziek met frisse bekende klanken en moderne instrumenten zoals drums, gitaar en keyboard.Hierdoor hoopte men nieuwe leden aan te kunnen trekken om muziek te komen maken bij de vereniging. De vereniging leefde inderdaad op en gaf in januari 2010 een geslaagd nieuwjaarsconcert. Maar eind 2010 lukte het de vereniging helaas niet om voldoende sponsoren  te vinden om een naar eigen zeggen ‘kwalitatief goed concert’ te bieden. Het  geplande nieuwjaarsconcert werd daarom afgezegd en twee zomerconcerten werden ingepland. Men wilde de vereniging met deze twee concerten alsnog in de schijnwerpers zetten, wederom in de hoop nieuwe leden aan te trekken.Minder leden en geen subsidieBij iedere vereniging heeft men er mee te maken dat dat de leden op enig moment  stoppen. Met jonge aanwas is dat geen probleem maar Music4All is er helaas niet in geslaagd voldoende nieuwe leden aan te trekken. De minimale 30 leden die nodig zijn om kwaliteit te leveren worden niet gehaald. Het lage ledenaantal en het wegvallen van de gemeentelijke subsidie heeft het bestuur doen besluiten om per 1 januari te stoppen.

BEUNINGEN, 3 november 2011 – De tamboerkorps is in 1962 onder de naam “Luctor et Emergo” begonnen.

Het korps is later uitgebreid met diverse blaasinstrumenten en in 1967 met een majorettenpeloton. Aan het einde van de vorige eeuw had de vereniging moeite om jongeren aan de bezetting toe te voegen. Door van een drumfanfare over te gaan in een bigband kon men de vereniging een andere muzikale inhoud geven. De muziekkeuze wijzigde drastisch. Van marsrepertoire naar bigbandachtige muziek met frisse bekende klanken en moderne instrumenten zoals drums, gitaar en keyboard.

Hierdoor hoopte men nieuwe leden aan te kunnen trekken om muziek te komen maken bij de vereniging. De vereniging leefde inderdaad op en gaf in januari 2010 een geslaagd nieuwjaarsconcert. Maar eind 2010 lukte het de vereniging helaas niet om voldoende sponsoren  te vinden om een naar eigen zeggen ‘kwalitatief goed concert’ te bieden. Het  geplande nieuwjaarsconcert werd daarom afgezegd en twee zomerconcerten werden ingepland. Men wilde de vereniging met deze twee concerten alsnog in de schijnwerpers zetten, wederom in de hoop nieuwe leden aan te trekken.

Minder leden en geen subsidie
Bij iedere vereniging heeft men er mee te maken dat dat de leden op enig moment  stoppen. Met jonge aanwas is dat geen probleem maar Music4All is er helaas niet in geslaagd voldoende nieuwe leden aan te trekken. De minimale 30 leden die nodig zijn om kwaliteit te leveren worden niet gehaald. Het lage ledenaantal en het wegvallen van de gemeentelijke subsidie heeft het bestuur doen besluiten om per 1 januari te stoppen.

 

Foto: Eerste concert onder de nieuwe naam Music4All in 2008.

Cookieinstellingen