Koningstraat bij Ewijk weer open

25 nov 2011, 21:45 Nieuws
bikes blauwe verlichting 915x518 1
EWIJK, 25 november 2011 - De Koningstraat was vanwege een verkeersproef een maand afgesloten voor het gemotoriseerd verkeer direct ten oosten van de zijstraat Alst. Zaterdag 26 november gaat de weg weer open.In de Koningstraat bij Ewijk komen regelmatig gevaarlijke verkeers- situaties voor, vaak tussen fietsers en autoverkeer. Helaas zijn hierbij in het verleden ook slachtoffers gevallen.
EWIJK, 25 november 2011 - De Koningstraat was vanwege een verkeersproef een maand afgesloten voor het gemotoriseerd verkeer direct ten oosten van de zijstraat Alst.
Zaterdag 26 november gaat de weg weer open.
In de Koningstraat bij Ewijk komen regelmatig gevaarlijke verkeers- situaties voor, vaak tussen fietsers en autoverkeer. Helaas zijn hierbij in het verleden ook slachtoffers gevallen.
De gemeente Beuningen wil deze situatie verbeteren en heeft daarom de afgelopen maand de weg afgesloten en verkeersmetingen uit- gevoerd. Deze metingen worden gebruikt om de consequenties van een eventuele definitieve afsluiting in beeld te brengen. De metingen worden de komende tijd verwerkt. De gemeente verwacht begin 2012 de resultaten te kunnen bespreken met de omwonenden.