Juist inregelen van het binnenklimaat MFA nog steeds een optie

Foto:

BEUNINGEN, 1  december 2011 – Afgelopen dinsdagavond stond het binnenklimaat van het MFA op de agenda van de Beuningse raadsvergadering.Het raadsvoorstel was om € 270.000,- krediet beschikbaar te stellen voor aanpassing van de installatie die het binnenklimaat regelt.In het kader van duurzaam bouwen is bij de bouw van de Mfa Ewijk besloten een warmteterugwinninginstallatie in het ontwerp op te nemen. Voordeel van deze installatie is dat door het jaar heen een basistemperatuur wordt geleverd, die in de winterperiode slechts beperkt aangevuld behoeft te worden en in de zomerperiode kan dienen als koelelement. Door een complex van factoren blijkt de installatie met name in de winterperiode geen evenwichtige temperatuurverdeling tot stand te brengen.

BEUNINGEN, 1  december 2011 – Afgelopen dinsdagavond stond het binnenklimaat van het MFA op de agenda van de Beuningse raadsvergadering.

Het raadsvoorstel was om € 270.000,- krediet beschikbaar te stellen voor aanpassing van de installatie die het binnenklimaat regelt.

In het kader van duurzaam bouwen is bij de bouw van de Mfa Ewijk besloten een warmteterugwinninginstallatie in het ontwerp op te nemen. Voordeel van deze installatie is dat door het jaar heen een basistemperatuur wordt geleverd, die in de winterperiode slechts beperkt aangevuld behoeft te worden en in de zomerperiode kan dienen als koelelement. Door een complex van factoren blijkt de installatie met name in de winterperiode geen evenwichtige temperatuurverdeling tot stand te brengen.

Als het geheel goed is ontworpen en geïnstalleerd, kan een optimaal binnenklimaat worden geboden.

Vastgesteld is, dat bij werking van deze installatie, knelpunten aanwezig zijn die met een aanpassing van de installatie kunnen worden opgeheven. Omdat de voor de bouw van het MFA beschikbaar gestelde krediet van € 9.469.734,- al met € 23.699,– overschreden is moest er een nieuw krediet beschikbaar gesteld worden om de nog aanwezige problemen op te lossen.

Burgemeester Zijlmans acht het nog zeer goed mogelijk dat het een kwestie van juist inregelen is om de installatie juist te laten werken. Vandaar het verzoek van het college om het verstrekken van het krediet aan te houden. Wanneer uit het nalopen van een checklist blijkt dat er aanpassingen nodig zijn die met relatief kleine uitgaven gerealiseerd kunnen worden, dan zal het college haar toestemming geven. Blijken er grotere uitgaven nodig te zijn dan zal een extra raadsvergadering gepland worden om tussentijds daar een beslissing over te kunnen nemen. De eerstvolgende reguliere raadsvergadering is namelijk pas in januari 2012.

 

Cookieinstellingen