Gymnastiekbijdrage verkeerd besteed

Foto:

BEUNINGEN, 2 december 2011 – Het tragische zwembad incident in Tilburg is voor de gemeente Beuningen aan- leiding geweest om te onderzoeken hoe de eindverantwoordelijkheid in de gemeente geregeld is met betrekking tot de veiligheid van de gebruikers van de gemeentelijke sportaccommodaties.Achterstallig onderhoudVerschillende materialen in de sportzaal van de Kloosterhof in Weurt moeten vervangen worden. Hiervoor is een bedrag van € 7.500 nodig. De kosten van de vervanging van materialen in de Leghe Polder bedragen € 10.000. Het MFA in Ewijk wordt 2x per jaar gecontroleerd en daar zijn geen bijzonderheden geconstateerd. VerantwoordelijkhedenIn de gemeente Beuningen zijn de accommodaties eigendom van de gemeente en zijn de stichtingsbesturen en de exploitant volledig ver- antwoordelijk voor de exploitatie ervan. De stichtingsbesturen zijn bovendien verantwoordelijk voor het beheer, onderhoud en vervang- ing van de sportmaterialen. De gemeentelijke gymnastiekbijdrage die zij als subsidie ontvangen horen ze hiervoor te gebruiken. In de praktijk blijkt dat niet te gebeuren. Deel gymnastiekbijdrage naar ander potjeOndanks dat de besturen verantwoordelijk zijn, blijft de gemeente als eigenaar eindverantwoordelijk. Om deze reden trekt de gemeente dit jaar eenmalig € 17.500 uit om de nodige materialen te vervangen. Omdat de stichtingsbesturen de gymnastiekbijdrage niet op de juiste manier besteden gaat de gemeente deze bijdrage naar beneden bijstellen. Het bedrag van € 7.500 euro wat daaruit vrijkomt  gaat naar een ander potje waaruit de gemeente zelf jaarlijks inspecties en noodzakelijke vervangingen kan laten uitvoeren.Dorpshuis De Paulus in Winssen is juridisch en economisch eigen- dom van het stichtingsbestuur van De Paulus. Dit betekent dat deze stichting ook eindverantwoordelijk is voor de veiligheid van de gebruikers.

BEUNINGEN, 2 december 2011 – Het tragische zwembad incident in Tilburg is voor de gemeente Beuningen aan- leiding geweest om te onderzoeken hoe de eindverantwoordelijkheid in de gemeente geregeld is met betrekking tot de veiligheid van de gebruikers van de gemeentelijke sportaccommodaties.

Achterstallig onderhoud
Verschillende materialen in de sportzaal van de Kloosterhof in Weurt moeten vervangen worden. Hiervoor is een bedrag van € 7.500 nodig. De kosten van de vervanging van materialen in de Leghe Polder bedragen € 10.000. Het MFA in Ewijk wordt 2x per jaar gecontroleerd en daar zijn geen bijzonderheden geconstateerd.

Verantwoordelijkheden
In de gemeente Beuningen zijn de accommodaties eigendom van de gemeente en zijn de stichtingsbesturen en de exploitant volledig ver- antwoordelijk voor de exploitatie ervan. De stichtingsbesturen zijn bovendien verantwoordelijk voor het beheer, onderhoud en vervang- ing van de sportmaterialen. De gemeentelijke gymnastiekbijdrage die zij als subsidie ontvangen horen ze hiervoor te gebruiken. In de praktijk blijkt dat niet te gebeuren.

Deel gymnastiekbijdrage naar ander potje
Ondanks dat de besturen verantwoordelijk zijn, blijft de gemeente als eigenaar eindverantwoordelijk. Om deze reden trekt de gemeente dit jaar eenmalig € 17.500 uit om de nodige materialen te vervangen. Omdat de stichtingsbesturen de gymnastiekbijdrage niet op de juiste manier besteden gaat de gemeente deze bijdrage naar beneden bijstellen. Het bedrag van € 7.500 euro wat daaruit vrijkomt  gaat naar een ander potje waaruit de gemeente zelf jaarlijks inspecties en noodzakelijke vervangingen kan laten uitvoeren.

Dorpshuis De Paulus in Winssen is juridisch en economisch eigen- dom van het stichtingsbestuur van De Paulus. Dit betekent dat deze stichting ook eindverantwoordelijk is voor de veiligheid van de gebruikers.

Cookieinstellingen