Aanhoudende problemen met ’t Hart

Foto:

EWIJK, 20 februari 2012 – Vanaf de oplevering zijn er klimaatklachten in de multifunctionele accomodatie (MFA) ’t Hart in Ewijk.Om deze klachten goed te inventariseren is er in december 2011 een stuurgroep met de burgemeester als voorzitter opgericht. Volgens de stuurgroep moet er als eerste de goede instellingen ingeregeld worden in het systeem dat voor de basistemperatuur in het gebouw zorgt. Daarna komen ook de problemen met tocht, droge lucht en geluidoverlast aan de orde. De verwachting van de stuurgroep is dat als het basissysteem op orde is, de andere klachten mogelijk al verminderen.Om het systeem juist in te regelen zijn de kerngegevens nodig. De stuurgroep is gestart met het verzamelen van deze gegevens maar bleek hier niet meer aan te kunnen komen. Dit is onder andere doordat het installatiebureau failliet is. Het Nijmeegse adviesbureau Royal Haskoning gaat nu zelf berekenen hoe de installatie ingesteld moet worden. Nadat de nieuwe instellingen doorgevoerd zijn worden de temperaturen gemeten. De nieuwe meetgegevens zullen de basis vormen voor nieuwe acties.

EWIJK, 20 februari 2012 – Vanaf de oplevering zijn er klimaatklachten in de multifunctionele accomodatie (MFA) ’t Hart in Ewijk.

Om deze klachten goed te inventariseren is er in december 2011 een stuurgroep met de burgemeester als voorzitter opgericht. Volgens de stuurgroep moet er als eerste de goede instellingen ingeregeld worden in het systeem dat voor de basistemperatuur in het gebouw zorgt. Daarna komen ook de problemen met tocht, droge lucht en geluidoverlast aan de orde. De verwachting van de stuurgroep is dat als het basissysteem op orde is, de andere klachten mogelijk al verminderen.

Om het systeem juist in te regelen zijn de kerngegevens nodig. De stuurgroep is gestart met het verzamelen van deze gegevens maar bleek hier niet meer aan te kunnen komen. Dit is onder andere doordat het installatiebureau failliet is. Het Nijmeegse adviesbureau Royal Haskoning gaat nu zelf berekenen hoe de installatie ingesteld moet worden.

Nadat de nieuwe instellingen doorgevoerd zijn worden de temperaturen gemeten. De nieuwe meetgegevens zullen de basis vormen voor nieuwe acties.

 

Gerelateerd(e) bericht(en)
01-12-2012 Juist inregelen van het binnenklimaat MFA nog steeds een optie
08-04-2011 Bypass moet temperatuur-infarct van ’t Hart oplossen
Cookieinstellingen