Bezuiniging op leerlingenvervoer

Foto:

BEUNINGEN, 15 maart 2012 – Vanaf het nieuwe schooljaar 2012-2013 zullen 11 van de 90 leerlingen die Klavervier bezoeken geen gebruik meer mogen maken van het leerlingenvervoer.Leerlingen binnen de gemeente Beuningen die 6 kilometer of verder van de onderwijsinstelling wonen hebben recht op leerlingenvervoer. Voor leerlingen van basisschool Klavervier voor het speciaal onderwijs geldt een afwijkende kilometergrens. Zij kunnen gebruik maken van het leerlingenvervoer als zij op meer dan twee kilometer van de school wonen. Deze leerlingen hebben geen lichamelijke beperkingen maar leerproblemen. De gemeente gaat het onderscheid met andere basisschoolleerlingen opheffen waardoor de ouders zelf voor het vervoer moeten zorgen. In bijzondere gevallen zal de gemeente van dit besluit kunnen afwijken.Van het leerlingenvervoer maken jaarlijks gemiddeld 150 leerlingen gebruik. De voorgenomen versobering levert een geraamde besparing van € 31.500 op.

BEUNINGEN, 15 maart 2012 – Vanaf het nieuwe schooljaar 2012-2013 zullen 11 van de 90 leerlingen die Klavervier bezoeken geen gebruik meer mogen maken van het leerlingenvervoer.

Leerlingen binnen de gemeente Beuningen die 6 kilometer of verder van de onderwijsinstelling wonen hebben recht op leerlingenvervoer. Voor leerlingen van basisschool Klavervier voor het speciaal onderwijs geldt een afwijkende kilometergrens. Zij kunnen gebruik maken van het leerlingenvervoer als zij op meer dan twee kilometer van de school wonen. Deze leerlingen hebben geen lichamelijke beperkingen maar leerproblemen. De gemeente gaat het onderscheid met andere basisschoolleerlingen opheffen waardoor de ouders zelf voor het vervoer moeten zorgen. In bijzondere gevallen zal de gemeente van dit besluit kunnen afwijken.

Van het leerlingenvervoer maken jaarlijks gemiddeld 150 leerlingen gebruik. De voorgenomen versobering levert een geraamde besparing van € 31.500 op.

Cookieinstellingen