Beperkte subsidie voor huiskamerproject Winssen

Foto:

WINSSEN, 6 april 2012 – De seniorenvereniging Winssen is in 2011 gestart met een huiskamerproject.Zij huren een appartement van Woonzorg Nederland en hebben in daar in 2011 subsidie voor aangevraagd bij de gemeente Beuningen. Die aanvraag is afgewezen omdat de gemeente haar financiële positie als reden opgaf en omdat ze de voorkeur geeft aan het onderbrengen van het project in een multifunctionele accommodatie zoals Pandahara. De vereniging vond Pandahara geen alternatief omdat dit qua ligging te ver is voor de doelgroep. De seniorenvereniging heeft met Woonzorg Nederland overeen kunnen komen om de helft van de huur te hoeven betalen. Dat bedraagt nu € 3.750,- per jaar. Omdat in de  tussentijd de situatie gewijzigd is en er in de ontwikkeling van Zorgcentrum Overmars ook een huiskamerproject meegenomen wordt vraagt de seniorenvereniging opnieuw subsidie maar nu voor de tussenliggende periode. Het college heeft op basis van het nieuwe verzoek voorgesteld om € 1.250,- subisidie toe te kennen. Vanwege haar financiële situatie is de subsidie alleen voor 2012 toegekend en wordt het per jaar opnieuw bekeken.De seniorenvereniging van Winssen wil eenzaamheid bij alleenwonende ouderen voorkomen en heeft daarom het huiskamerproject opgestart. In deze ‘huiskamer’ kunnen de 150 alleenstaande senioren van Winssen terecht voor een kopje koffie of thee, leuke activiteiten en een luisterend oor.

WINSSEN, 6 april 2012 – De seniorenvereniging Winssen is in 2011 gestart met een huiskamerproject.

Zij huren een appartement van Woonzorg Nederland en hebben in daar in 2011 subsidie voor aangevraagd bij de gemeente Beuningen. Die aanvraag is afgewezen omdat de gemeente haar financiële positie als reden opgaf en omdat ze de voorkeur geeft aan het onderbrengen van het project in een multifunctionele accommodatie zoals Pandahara. De vereniging vond Pandahara geen alternatief omdat dit qua ligging te ver is voor de doelgroep.

De seniorenvereniging heeft met Woonzorg Nederland overeen kunnen komen om de helft van de huur te hoeven betalen. Dat bedraagt nu € 3.750,- per jaar. Omdat in de  tussentijd de situatie gewijzigd is en er in de ontwikkeling van Zorgcentrum Overmars ook een huiskamerproject meegenomen wordt vraagt de seniorenvereniging opnieuw subsidie maar nu voor de tussenliggende periode. Het college heeft op basis van het nieuwe verzoek voorgesteld om € 1.250,- subisidie toe te kennen. Vanwege haar financiële situatie is de subsidie alleen voor 2012 toegekend en wordt het per jaar opnieuw bekeken.

De seniorenvereniging van Winssen wil eenzaamheid bij alleenwonende ouderen voorkomen en heeft daarom het huiskamerproject opgestart. In deze ‘huiskamer’ kunnen de 150 alleenstaande senioren van Winssen terecht voor een kopje koffie of thee, leuke activiteiten en een luisterend oor.

Cookieinstellingen