Lagunesingel krijgt busdrempels

Foto:

BEUNINGEN, 6 april 2012 – De Lagunesingel wordt als gevaarlijk of hinderlijk ervaren door bewoners en verkeersdeelnemers.

BEUNINGEN, 6 april 2012 – De Lagunesingel wordt als gevaarlijk of hinderlijk ervaren door bewoners en verkeersdeelnemers.

De gemeente heeft naar aanleiding van meldingen daarover een parkeerproef uitgevoerd. Door het plaatsen van tijdelijke, eenzijdige parkeerverboden is geprobeerd om de snelheid van het verkeer in de straat te verminderen. Door de parkeerverboden moest om-en-om aan de straatzijdes geparkeerd worden. De enquête over de parkeerproef wijst uit dat ruim driekwart van de direct aanwonenden bezwaar hadden tegen deze maatregel. Zij gaven aan meer parkeerruimte en meer snelheidsremmende voorzieningen te willen.

Busdrempels
Het college stelt de gemeenteraad voor om busdrempels te gebruiken als snelheidsremmers. Dit is prettiger en veiliger voor fietsers. Het zorgvuldig kiezen van de locaties moet klachten over trillingen en geluidshinder zoveel mogelijk voorkomen.

Meer parkeerplaatsen
Door het groeiende autobezit per huishouden zijn de parkeernormen naar boven bijgesteld van 1,5 naar 1,8 parkeerplaats per woning. Het college stelt daarom ook voor om meer parkeerplaatsen te realiseren. Dit is mogelijk door enkele groenvakken in de zijstraten Karpergracht en Snoekgracht om te vormen naar zo’n 6 tot 10 parkeerplaatsen. Ook op de Lagunesingel zelf kan extra parkeerruimte komen. Door met een parkeervrbod het parkeren aan de waterzijde te laten plaatsvinden bij huisnummers 46-70, ontstaat er een ruimte voor 2 à 3 extra parkeerplaatsen.

De voorgestelde maatregelen worden nog verder uitgewerkt en aan de bewoners voorgelegd.

 

Cookieinstellingen