De Ruyterschool Weurt laat het buigen of barsten

06 apr 2012, 14:26 Nieuws
j78i04lvp8tekm8pqhq2jh5n9 132089
WEURT, 6 april 2012 - Donderdagmiddag 3 uur gaf de Ruyterschool uit Weurt aanschouwelijk natuurkundeonderwijs op het schoolplein aan alle leerlingen en ouders. De leerlingen kregen de opdracht, een ei dat van 4 meter hoogte valt, heel te houden.Bedenk een constructie waarin het heel blijven centraal staat. De klassen gingen onder leiding van hun leerkracht aan de slag. Op dondermiddag was het zover. Meneer Frans klimt op het dak en laat de eieren vallen. Juffrouw Hilde coördineert en juffrouw Naomi controleert.....Juffrouw Naomi laat zien dat het ei van groep 8 heel is gebleven. Leuk is dat de juf zelf zo blij is en alleen daarom al wil je dat het ei heel blijft.De leerlingen hebben het ei goed verpakt. Daar is een garantie op.
WEURT, 6 april 2012 - Donderdagmiddag 3 uur gaf de Ruyterschool uit Weurt aanschouwelijk natuurkundeonderwijs op het schoolplein aan alle leerlingen en ouders. De leerlingen kregen de opdracht, een ei dat van 4 meter hoogte valt, heel te houden.
Bedenk een constructie waarin het heel blijven centraal staat.
De klassen gingen onder leiding van hun leerkracht aan de slag. Op dondermiddag was het zover. Meneer Frans klimt op het dak en laat de eieren vallen. Juffrouw Hilde coördineert en juffrouw Naomi controleert.
.
.
.
.
Juffrouw Naomi laat zien dat het ei van groep 8 heel is gebleven.
Leuk is dat de juf zelf zo blij is en alleen daarom al wil je dat het ei heel blijft.
De leerlingen hebben het ei goed verpakt. Daar is een garantie op.
Het onderwijs op de Ruyterschool is resultaat gericht en zo bleek na afloop dat dus alle groepen de wetten van Newton kenden. Geen ei gebroken.
De wetten van de traagheid vormden geen probleem voor de Weurtse kinderen
Stijn ziet iets anders.
De ouders waren benieuwd naar het resultaat, maar eigenlijk ook weer niet.
Juffrouw Brigitte kreeg met groep 8 een prijs voor de mooiste uitvoering. Ik zou een blijer gezicht getrokken hebben voor zoiets moois.
Wat een lol, maar waar zou het over gaan????
De Ruyterschool was donderdagmiddag weer goed bezig. Pasen verbinden met de derde wet van Newton en daar dan de handen voor op elkaar krijgen. Goed gedaan team Ruyterschool.
Tekst/ foto's : Hans Straten