Sprankelende première van Spiegelbeeld in het Radboud Kinderziekenhuis!

26 apr 2012, 10:41 Nieuws
pv7jaaoqlvz7zfhmj1x6mopag 136758
NIJMEGEN/BEUNINGEN, 26 april 2012 - Sprankel maakt theaterproducties voor zieke kinderen in ziekenhuizen, dit jaar bestaan ze 5 jaar en daarom gaat Sprankel "On Tour". Ze zullen optreden in de ziekenhuizen in Nijmegen, Utrecht, Leiden en Rotterdam. En gisteren was het dan eindelijk zover! Na maanden lang hard repeteren: de première van "Spiegelbeeld" in het Radboud Kinderziekenhuis.
NIJMEGEN/BEUNINGEN, 26 april 2012 - Sprankel maakt theaterproducties voor zieke kinderen in ziekenhuizen, dit jaar bestaan ze 5 jaar en daarom gaat Sprankel "On Tour".
Ze zullen optreden in de ziekenhuizen in Nijmegen, Utrecht, Leiden en Rotterdam. En gisteren was het dan eindelijk zover! Na maanden lang hard repeteren: de première van "Spiegelbeeld" in het Radboud Kinderziekenhuis.
Het was voor iedereen een hele spannende dag. Alles had de groep al een keer gezien: een doorpasdag voor de kostuums, de grime en de haren op de schminkavond en het decor tijdens de repetitieweekenden. Maar gisteren kwam dus alles voor het eerst echt samen. Kicken!
Camera's staan opgesteld, het podium is nog leeg en het publiek moet nog komen
De hele ochtend werd er al hard gewerkt aan de techniek en het opzetten van het decor. De techniek wordt verzorgd door Lies en Raymond Kersjes van Kersjes Pa verhuur en door lichttechnicus Ed van den Berg. 's Middags kwamen alle Sprankelkinderen en ging iedereen de grime in en werden de haren gedaan. Daarna de kostuums aan, headsets om, inzingen, saxen stemmen en toen was het dan zover.. de voorstelling kon beginnen!
Een spannend moment. Hier heeft de groep maanden naartoe geleefd en gewerkt. Voor vier van de elf kinderen was gisteren de eerste keer optreden voor zieke kinderen, wat het nog eens extra spannend maakte. Maar ze waren er klaar voor en vastberaden een mooie voorstelling neer te zetten! En dat is ze gelukt! Zowel de groep als de zieke kinderen hebben ervan genoten. En dat bleek wel toen de Sprankelaars na de voorstelling nog even met het publiek gingen praten. Wat een prachtige reacties kregen we toch! De kinderen hebben genoten en ook de ouders waren heel erg onder de indruk.
Na de voorstelling sluit de groep ook altijd gezamenlijk weer af. Dit jaar waren er veel zieke kinderen als publiek. En een groot publiek is heel erg leuk, maar wel heftig. Zij worden ook ineens geconfronteerd met hoe anders het leven soms kan zijn. Maar zoals de kinderen zelf op het einde zeiden: "hier doen we het voor!".
Het komende weekend zullen ze nog een laatste repetitie hebben en dan gaat het echt gebeuren... op maandag 30 april, 13.00 uur vertrekt Sprankel On Tour!
Ook u kunt naar Sprankel komen kijken tijdens hun uitvoeringsweekend op 19 en 20 mei in Theater de Molen.
19 mei: 19.30 uur
20 mei: 14.00 uur en 19.00 uur.
De kaartjes zijn 7 euro per stuk en kunnen gereserveerd worden via [email protected] .
Meer informatie over Sprankel kunt u vinden op stichtingsprankel.nl
Of kijk naar de nieuwste promofilm op Youtube .
Hoofdsponsoren van Sprankel On Tour: