PvdA heeft vragen over de Plons tijdens komende raadsvergadering

Foto:

BEUNINGEN, 4 mei 2012 – Het PvdA gaat aanstaande dinsdag tijdens de raadsvergadering vragen stellen over de sluiting van zwembad de Plons.Naar aanleiding van een regulier onderzoek door de provincie bij het zwembad in december 2011 heeft de gemeente een technisch vervolgonderzoek laten uitvoeren. Het onderzoek door de provincie had met name betrekking op het gebied van hygiëne. De fractie wilt weten wat de aanleiding voor de gemeente was om vervolgens op technisch gebied verder onderzoek uit te laten voeren.Ook vraagt de fractie of het zwembad, achteraf bezien, niet langer gesloten was dan nodig was geweest. Vragen over de communicatie tussen de gemeente en de exploitant en hoe het college denkt over de verwijtbaarheid van de gang van zaken richting het gemeentebestuur en het risico van schadeclaims zullen eveneens de revue passeren.Het college zal ook gevraagd worden of zij op korte termijn in kaart wil brengen welke reserveringen gedaan zouden moeten worden om het voorbestaan van  het zwembad mogelijk te maken. Onderliggende vraag is of daarmee op korte termijn duidelijk wordt of Beuningen in de toekomst nog een zwembad zal hebben of niet.Kortom, voor wie hier in geïnteresseerd is wordt het een raadsvergadering om een bezoek aan te brengen. Deze begint dinsdag 8 mei 2012 om 19.30 uur in de raadzaal op het gemeentehuis.

BEUNINGEN, 4 mei 2012 – Het PvdA gaat aanstaande dinsdag tijdens de raadsvergadering vragen stellen over de sluiting van zwembad de Plons.

Naar aanleiding van een regulier onderzoek door de provincie bij het zwembad in december 2011 heeft de gemeente een technisch vervolgonderzoek laten uitvoeren. Het onderzoek door de provincie had met name betrekking op het gebied van hygiëne. De fractie wilt weten wat de aanleiding voor de gemeente was om vervolgens op technisch gebied verder onderzoek uit te laten voeren.

Ook vraagt de fractie of het zwembad, achteraf bezien, niet langer gesloten was dan nodig was geweest. Vragen over de communicatie tussen de gemeente en de exploitant en hoe het college denkt over de verwijtbaarheid van de gang van zaken richting het gemeentebestuur en het risico van schadeclaims zullen eveneens de revue passeren.

Het college zal ook gevraagd worden of zij op korte termijn in kaart wil brengen welke reserveringen gedaan zouden moeten worden om het voorbestaan van  het zwembad mogelijk te maken. Onderliggende vraag is of daarmee op korte termijn duidelijk wordt of Beuningen in de toekomst nog een zwembad zal hebben of niet.

Kortom, voor wie hier in geïnteresseerd is wordt het een raadsvergadering om een bezoek aan te brengen. Deze begint dinsdag 8 mei 2012 om 19.30 uur in de raadzaal op het gemeentehuis.

 

Gerelateerd(e) bericht(en)
17-04-2012 Beuningen kan weer zwemmen!
17-04-2012 Persbericht: Zwembad De Plons gaat weer open
11-04-2012 Veel steun voor zwembad De Plons
07-04-2012 Reactie zwembad op sluiting
05-04-2012 Teken petitie “Houd De Plons OPEN!”
05-04-2012 2nd opinion: In bedrijf blijven zonder grote investeringen is onverantwoord
05-04-2012 Zwembad De Plons pas open na aanpassingen
24-03-2012 150 kinderen kunnen vandaag niet afzwemmen
23-03-2012 Zwembad ‘De Plons’ per direct preventief gesloten

 

Cookieinstellingen