Aanvraag reisdocumenten

Foto:

GEMEENTE, 11 mei 2012 – Met ingang van 9 mei 2012 nemen gemeenten geen aanvragen voor nieuwe reisdocumenten meer in behandeling als het oude reisdocument op of na 1 september 2012 nog geldig is.

GEMEENTE, 11 mei 2012 – Met ingang van 9 mei 2012 nemen gemeenten geen aanvragen voor nieuwe reisdocumenten meer in behandeling als het oude reisdocument op of na 1 september 2012 nog geldig is.

Deze tijdelijke maatregel is genomen om de zeer grote vraag naar reisdocumenten op dit moment in goede banen te leiden en aanvragen die niet noodzakelijk zijn, uit te stellen tot een later en rustiger moment.

Tijdelijke maatregel
Als uw reisdocument nog tot of na 1 september 2012 geldig is, kunt u nu geen aanvraag doen. Dat kunt u pas op zijn vroegst 1 maand voordat de geldigheid van het reisdocument verloopt. U kunt wel vast een afspraak maken voor later dit jaar via de website van de gemeente: beuningen.nl, Digitaal loket > Afspraak maken.

Heeft u al een afspraak gepland en is uw reisdocument nog geldig tot of na 1 september 2012? Dan kunt u de afspraak annuleren door te bellen naar 14 024 of een mail te sturen naar [email protected].

Uitzonderingen
Uitzonderingen worden alleen gemaakt als het land van reisbestemming een minimum geldigheidsperiode eist van uw reisdocument bij aankomst of vertrek. Dit moet aangetoond worden door middel van een ticket of bevestiging van uw reis.
Een andere uitzondering wordt gemaakt als u bijvoorbeeld een identiteitskaart heeft die geldig is op of na 1 september 2012 maar u voor uw reis een paspoort nodig heeft.

Ophalen reisdocument
Heeft u al een reisdocument aangevraagd en destijds een afspraak gemaakt voor het ophalen van dit document? Check dan voordat u naar het gemeentehuis komt of uw reisdocument klaar ligt. Door de grote drukte kan de levering namelijk vertraagd zijn. Bel hiervoor naar 14 024.

Kinderbijschrijvingen
Voor een kind jonger dan 13 jaar en 8 maanden, bijgeschreven in een paspoort waarvan de geldigheid op of na 1 juli 2012 verloopt, kan geen spoedaanvraag meer gedaan worden. Uitzonderingen worden alleen gemaakt om humanitaire redenen (bijv. begrafenis, medische behandeling). Schriftelijk bewijs moet dan overlegd worden.

Staat uw kind bijgeschreven in uw paspoort dan kunt u natuurlijk wel een normale aanvraag indienen. Houd u er dan wel rekening mee dat het gevraagde document mogelijk niet voor het einde van de zomervakantie (1 september 2012) zal worden geleverd. Heeft u niet per se een paspoort nodig maar voldoet een identiteitskaart ook voor uw kind? Dan adviseren wij u een id-kaart aan te vragen. De wachttijd hiervoor is namelijk op dit moment korter.

Voor een kind wat niet staat bijgeschreven in een paspoort maar een (nieuw) reisdocument moet hebben, worden wel gewoon de normale levertijden gehanteerd.
Lees ook het eerdere bericht over de kinderbijschrijvingen.

Meer informatie
Meer informatie vindt u op de site van de Rijksoverheid en het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

 

Cookieinstellingen