Beuningen koopt onderhoud verkeersinstallatie af

18 jun 2012, 10:15 Nieuws
bmgsnvfr4i5oyvyac788u2jrr 152203
BEUNINGEN, 18 juni 2012 - Eind maart is gestart met de aanleg met de Verlengde Wilhelminalaan (voorheen de zuidelijke structuurweg).Deze nieuwe weg loopt straks van de Wilhelminalaan naar de Schoenaker en is rond oktober 2012 klaar. Vanaf dan kunnen inwoners van Beuningen deze weg gebruiken om naar Wijchen en de A73 te gaan. Er rijdt dan minder verkeer door het dorp en dan met name op de Leigraaf en de Trajanussingel.De gemeente realiseert het werk maar de weg is eigendom van de provincie. Delen van de verlichting en de verkeersinstallatie liggen op grond van de gemeente maar het beheer hiervan ligt bij de provincie. De gemeente moet de provincie hiervoor gedurende vijftien jaar een onderhoudsbijdrage betalen. De gemeente kiest ervoor om in plaats hiervan, ineens 35.000 euro te betalen.
BEUNINGEN, 18 juni 2012 - Eind maart is gestart met de aanleg met de Verlengde Wilhelminalaan (voorheen de zuidelijke structuurweg).
Deze nieuwe weg loopt straks van de Wilhelminalaan naar de Schoenaker en is rond oktober 2012 klaar. Vanaf dan kunnen inwoners van Beuningen deze weg gebruiken om naar Wijchen en de A73 te gaan. Er rijdt dan minder verkeer door het dorp en dan met name op de Leigraaf en de Trajanussingel.
De gemeente realiseert het werk maar de weg is eigendom van de provincie. Delen van de verlichting en de verkeersinstallatie liggen op grond van de gemeente maar het beheer hiervan ligt bij de provincie. De gemeente moet de provincie hiervoor gedurende vijftien jaar een onderhoudsbijdrage betalen. De gemeente kiest ervoor om in plaats hiervan, ineens 35.000 euro te betalen.