Ambulances in Beuningen net te vaak te laat

Foto:

BEUNINGEN, 19 juli 2012 – In 320 van de 415 gemeenten in Nederland komen de ambulances te vaak te laat bij levensbedreigende situaties. Dat blijkt uit een analyse van de aanrijtijden van 1,3 miljoen ambulanceritten in 2010 en 2011 door de researchredactie van RTL Nieuws.Ambulances moeten bij levensbedreigende situaties binnen een kwartier ter plekke zijn. De afspraak is dat ambulances in 95 procent van de gevallen binnen die norm moeten blijven. Uit de cijfers blijkt dat in 77 procent van de gemeenten de ambulance-diensten die norm niet halen.  Beuningen net buiten de normVan de 415 gemeenten in Nederland is de situatie in Millingen aan de Rijn in Gelderland het ergst. Daar kwam de ambulance bij maar liefst 83 procent van de ritten te laat. Nijmegen doet het met een achtste plaats (1,59% te laat) op lijst uitstekend. De gemeente Beuningen staat op een 117e plaats. Bij 54 van 924 ritten (5,8%) was de ambulance te laat. Hiermee haalt de gemeente de norm van 5% net niet.Landelijke norm niet gehaaldLandelijk gezien kwamen ambulances in Nederland bij 7 procent van de ritten te laat. In stedelijke gebieden halen ambulances de norm (bij maximaal 5% te laat) wel maar in niet-stedelijke gebieden niet. In stedelijke gebieden is men in 95,5% van deritten op tijd tegen niet-stedelijke gebieden waar dat slechts bij 88,7% van de ritten lukt. De reden is dat kleinere gemeenten geen eigen ambulances hebben waardoor de aanrijtijden langer zijn.Bron: RTL Nieuws

BEUNINGEN, 19 juli 2012 – In 320 van de 415 gemeenten in Nederland komen de ambulances te vaak te laat bij levensbedreigende situaties.

Dat blijkt uit een analyse van de aanrijtijden van 1,3 miljoen ambulanceritten in 2010 en 2011 door de researchredactie van RTL Nieuws.

Ambulances moeten bij levensbedreigende situaties binnen een kwartier ter plekke zijn. De afspraak is dat ambulances in 95 procent van de gevallen binnen die norm moeten blijven. Uit de cijfers blijkt dat in 77 procent van de gemeenten de ambulance-diensten die norm niet halen. 

Beuningen net buiten de norm
Van de 415 gemeenten in Nederland is de situatie in Millingen aan de Rijn in Gelderland het ergst. Daar kwam de ambulance bij maar liefst 83 procent van de ritten te laat. Nijmegen doet het met een achtste plaats (1,59% te laat) op lijst uitstekend. De gemeente Beuningen staat op een 117e plaats. Bij 54 van 924 ritten (5,8%) was de ambulance te laat. Hiermee haalt de gemeente de norm van 5% net niet.

Landelijke norm niet gehaald
Landelijk gezien kwamen ambulances in Nederland bij 7 procent van de ritten te laat. In stedelijke gebieden halen ambulances de norm (bij maximaal 5% te laat) wel maar in niet-stedelijke gebieden niet. In stedelijke gebieden is men in 95,5% van deritten op tijd tegen niet-stedelijke gebieden waar dat slechts bij 88,7% van de ritten lukt. De reden is dat kleinere gemeenten geen eigen ambulances hebben waardoor de aanrijtijden langer zijn.

Bron: RTL Nieuws

 

Cookieinstellingen