Handtekeningen verzamelen van stripfiguren

BEUNINGEN, 9 augustus 2012 – De tweede dag van de jeugdvakantieweek in Beuningen was er een met een stralend zonnetje en een heerlijk temperatuurtje.Anders dan de naam aangeeft, duurt het bouwdorp drie dagen. De ervaring leert dat dat lang genoeg is voor de kinderen. Gisteren, tijdens de eerste dag, konden de kinderen al vanaf kwart voor tien aan de bouwwerken beginnen. Het thema van dit jaar is Stripfiguren! Smurfen zijn favoriet maar ook de oude vertrouwde Donald Duck ontbreekt niet in de bouwsels. Een deel van de organisatie loopt geheel volgens het thema verkleed rond. Op een gegeven moment vraagt één kind om een handtekening van één van de stripfiguren en er ontstaat zowaar spontaan een nieuwe activiteit: “verzamel zoveel mogelijk handtekeningen van de stripfiguren op je arm!” De kinderen blijven alle dagen tussen de middag in het bouwdorp om te lunchen. Ook krijgen ze een strippenkaart om spelletjes in de grote tent te doen. Woensdag was er ook een stormbaan en een springkussen en er werd hard geoefend voor de WP JVWB GT SHOW. (Benieuwd waar de afkorting voor staat? Kijk maar op de site bij het programma). Voor de kleinere kinderen werd er poppenkast gespeeld. Vandaag konden de timmermannen en timmervrouwen de bouwwerken verder verfraaien, weer allerlei spelletjes doen en met een huifkar mee. Er werd een voetbalcompetitie gehouden en vandaag is ook de dag van de WP JVWB GT SHOW en de BBQ!

BEUNINGEN, 9 augustus 2012 – De tweede dag van de jeugdvakantieweek in Beuningen was er een met een stralend zonnetje en een heerlijk temperatuurtje.

Anders dan de naam aangeeft, duurt het bouwdorp drie dagen. De ervaring leert dat dat lang genoeg is voor de kinderen.

Gisteren, tijdens de eerste dag, konden de kinderen al vanaf kwart voor tien aan de bouwwerken beginnen. Het thema van dit jaar is Stripfiguren! Smurfen zijn favoriet maar ook de oude vertrouwde Donald Duck ontbreekt niet in de bouwsels.

Een deel van de organisatie loopt geheel volgens het thema verkleed rond. Op een gegeven moment vraagt één kind om een handtekening van één van de stripfiguren en er ontstaat zowaar spontaan een nieuwe activiteit: “verzamel zoveel mogelijk handtekeningen van de stripfiguren op je arm!”

De kinderen blijven alle dagen tussen de middag in het bouwdorp om te lunchen. Ook krijgen ze een strippenkaart om spelletjes in de grote tent te doen. Woensdag was er ook een stormbaan en een springkussen en er werd hard geoefend voor de WP JVWB GT SHOW. (Benieuwd waar de afkorting voor staat? Kijk maar op de site bij het programma). Voor de kleinere kinderen werd er poppenkast gespeeld.

Vandaag konden de timmermannen en timmervrouwen de bouwwerken verder verfraaien, weer allerlei spelletjes doen en met een huifkar mee. Er werd een voetbalcompetitie gehouden en vandaag is ook de dag van de WP JVWB GT SHOW en de BBQ!

Vrijdag wordt het alweer de laatste dag. Superspannend wordt het als de jury om 10 uur langskomt. Na de lunch is er nog een zeskamp met om 13.00 uur alweer de prijsuitreiking en afsluiting. Gelukkig zorgt de organisatie ervoor dat er drie dagen lang een fotograaf (Willie Dennissen, bedankt!) rondloopt om alles vast te leggen. Kijk gauw op jeugdvakantieweekbeuningen.nl bij foto’s om van deze jeugdvakantieweek na te genieten.

De kinderen die het leuk leken mochten met de huifkar mee!
e05o5mkfu1c6cy0th0hs0iy3a
Evert is bijna niet te herkennen achter die Mickey Mouse-snuit…
nn2ehvtva7oyn4b33nfr7qa4m
En Dagobert Duck weet niet wat Euro-crisis is….
oosqtgpxu1zmdv4lh9b87lr4c
Hij heeft nog steeds een pakhuis voor al zijn euries!
skmw24jitwkrfxlbc3w9btd2p
Deze Tweetys Feestpaleis is een ware kanshebber voor de prijs!
iidbssepica0c9yyudw83aoh7
En deze smurfen doen ook een serieuze gooi. Het jongetje in het groen was net klaar met roepen dat hij zag dat Gargamel eraan kwam! Heerlijk, zoveel fantasie!
ixcuyvi3eivc4rpmde0ccmbx9
En ook de ouders helpen graag een handje mee, volgend jaar vrijwilliger??
prmmu5ygdw0a4sin8ehpxf5z1
Deze kinderen hebben een supermooie saloon neergezet met rechts een galg en links, voor de iets minder zware straffen, een heuse gevangenis!
ph3v8r91vyqxrk702vvrxm21k
Daar willen ze voor de gelegenheid ook wel even in poseren. Heel even maar….
bg4tgiyipf0hx605y9gwv14dx
Ook van Go for Kids waren enkele kinderen naar het bouwdorp gekomen.
vkme70y8kr7ftfmxuwzednkyu
De EHBO heeft het vandaag gelukkig iets minder druk dan op de eerste dag.
luzufn970yh4d692upm0xepp1
En er zijn er altijd bij die aan de inwendige mens denken
dilf5k7cwfrq9hozto9xav1g0
En….. Het Strip-team!
x4mvaefsre8vo7jhgqn7eo2oj

Kijk voor meer foto’s op jeugdvakantieweekbeuningen.nl bij foto’s

Cookieinstellingen