Samenwerking ook voor EHBO-verenigingen noodzaak?

10 sep 2012, 11:25 Nieuws
ghwlmie7dv3476o4ok9jcp5mn 173143
EWIJK/WINSSEN, 10 september 2012 - Lee Dado, voorzitter van de EHBO-vereniging Ewijk Winssen, gaf tijdens een feestelijke bijeenkomst een beeld van de maatschappelijke omgeving waarin de vereniging ontstaan is, wat de vereniging meegemaakt heeft en hoe men naar de toekomst zou kunnen gaan.
EWIJK/WINSSEN, 10 september 2012 - Lee Dado, voorzitter van de EHBO-vereniging Ewijk Winssen, gaf tijdens een feestelijke bijeenkomst een beeld van de maatschappelijke omgeving waarin de vereniging ontstaan is, wat de vereniging meegemaakt heeft en hoe men naar de toekomst zou kunnen gaan.
In verband met het zestigjarige jubileum van de vereniging werd aan het begin van zaterdagavond stil gestaan bij dit heugelijke feit. Genodigden waaronder de burgemeester Carol van Eert en wethouder Geert Hendriks waren aanwezig.
Afnemend ledenaantal
Lee schetste het beeld van een tijdperk waarin men nog naar de burgemeester, de dokter of de pastoor luisterde. "Ik wil niet hiermee zeggen dat zij de vereniging opgericht hebben", sprak Lee. "Het waren belangrijke figuren en vrijwilligers uit Ewijk en Winssen die vonden dat ze een EHBO vereniging moesten oprichten. We zijn in de loop van de tijd gegroeid naar zo'n honderd leden en zagen het in de loop der jaren weer aflopen naar een dertigtal leden op dit moment."
Handen op één buik
"Organiserende partijen van toernooien, evenementen, etc., zijn verplicht om EHBO aanwezig te hebben. Door de terugloop van leden moeten we contact gaan zoeken met partijen die in min of mindere mate hetzelfde doen; 'Mensen opleiden tot EHBO-er'. Dat doen wij als vereniging maar als wij samen, de verenigingen en de afdelingen in de omgeving, de handen op één buik doen dan zou het heel goed kunnen dat daar bekwame EHBO-ers uit geboren worden. Dan zouden we meer kunnen bieden aan de mensen waarvoor wij ons inzetten."
Een brug
Burgemeester Van Eert sprak later dat ook hij beaamt dat je open moet staan om met partners die met soortgelijke zaken bezig zijn te gaan samenwerken. Ook in Beuningen en Weurt zijn de EHBO-verenigingen in gesprek met de Rode Kruis. "Je wilt als vereniging je eigen identiteit houden maar voor het voortbestaan zal toch een vorm van samenwerking moeten gaan plaatsvinden. Ik zeg niet dat u dat moet doen maar denk raad u aan om na te denken over wat voor vereniging u in de toekomst wilt zijn en sta open voor die partijen die kunnen helpen om ook in de toekomst te laten zijn wie u nu bent." De burgemeester sloot af met: "Ik wil u daar waar dat in mijn vermogen ligt steunen, en een brug zijn naar die andere partner als ik daar wat in kan betekenen. Maar voor vandaag wil ik u hartelijk feliciteren met dit jubileum."
Leden van de vereniging en een Lotus laten in een sketch zien hoe hulpverlening eruit ziet.
Gerda geeft een demonstratie van reanimatie op een pop.
Burgemeester Carol van Eert aan het woord
Voorzitter Lotus vereniging Overasselt
De viering van het jubileum werd georganiseerd door vlnr: Voorzitter Lee Dado, Adri van Hulsen, Hennie de Waal en Annie Janssen. (Afwezig is Vera Ramakers)
Belangstelling voor EHBO-lidmaatschap?
Kijk bij ehbo-vereniging-ewijk-winssen.nl