Initiatief Dijkmagazijn vraagt om keuzes van het College

12 sep 2012, 11:20 Nieuws
eborvr0lydyvcdejhpxiks3ot 173929
BEUNINGEN, 12 september 2012 - Volgens het CDA moet het College van de gemeente Beuningen slagvaardiger opereren en zich niet verschuilen achter precedentwerking. De Kunstveiling om het Dijkmagazijn in de race te houden vraagt om keuzes ook al is de financiële armslag nihil. Het CDA hecht aan het blijven bestaan van het Dijkmagazijn, een educatief centrum in onze gemeente waar vele inwoners, jong en oud, veel plezier aan beleven.
BEUNINGEN, 12 september 2012 - Volgens het CDA moet het College van de gemeente Beuningen slagvaardiger opereren en zich niet verschuilen achter precedentwerking.
De Kunstveiling om het Dijkmagazijn in de race te houden vraagt om keuzes ook al is de financiële armslag nihil. Het CDA hecht aan het blijven bestaan van het Dijkmagazijn, een educatief centrum in onze gemeente waar vele inwoners, jong en oud, veel plezier aan beleven.
"Wij zijn geraakt door de ingezonden brief van Ger Loeffen die vindt dat het prachtig initiatief van een kunstveiling ook door de gemeente gestimuleerd moet worden. Je verschuilen achter precedentwerking vinden wij een zwak argument. Je moet als College ook keuzes in moeilijke tijden durven maken", aldus Pim van Teffelen, raadslid van het CDA.

Het CDA vindt dat het College te weinig daadkracht toont door alles maar af te wijzen en alternatieven niet te ondersteunen waardoor dit educatief centrum uit onze gemeente dreigt te verdwijnen. "Juist deze tijd vraagt van het College om creatieve ideeën te omarmen. Stel een kunstwerk uit de kelder ter beschikking om het Dijkmagazijn in onze gemeente te behouden", aldus de Pim van Teffelen namens CDA-Beuningen.
.

Gerelateerd(e) bericht(en)
05-09-2012 Gemeente werkt niet mee aan kunstveiling
24-08-2012 Live kunstveiling