Groot onderhoud op de A50 tussen Maasbrug Ravenstein en knooppunt Ewijk

26 sep 2012, 10:23 Nieuws
p4qlm276raa8qnws94j4aokwo 177902
REGIO, 25 september 2012 - Rijkswaterstaat start vanaf maandag 1 oktober met onderhoudswerkzaamheden aan de A50 tussen de brug over de Maas bij Ravenstein en knooppunt Ewijk in beide richtingen.
REGIO, 25 september 2012 - Rijkswaterstaat start vanaf maandag 1 oktober met onderhoudswerkzaamheden aan de A50 tussen de brug over de Maas bij Ravenstein en knooppunt Ewijk in beide richtingen.
Het betreft werkzaamheden aan het asfalt, de geleiderail en diverse viaducten en geluidschermen. Deze werkzaamheden worden voornamelijk in de avond en nacht uitgevoerd waardoor de hinder voor de weggebruiker beperkt is.
Rijkswaterstaat vervangt op dit traject de deklagen zodat grootschalig onderhoud hier de komende 10 jaar niet meer nodig is. Tevens wordt ZOAB aangebracht op dit traject. Ook de fundering van de weg wordt aangepakt zodat de komende 20 jaar geen grootschalige vervanging nodig is. Ook werkt Rijkswaterstaat aan de viaducten, geleiderail en geluidsschermen. Zo wordt van de gelegenheid gebruik gemaakt aan de voegovergangen in de verschillende viaducten en in de Maasbrug onderhoud te plegen.

Beperkte hinder
Gestart wordt op de rijbaan vanaf de Maasbrug richting knooppunt Ewijk, aansluitend volgt de andere zijde. De werkzaamheden veroorzaken beperkte hinder voor de weggebruiker in de zin van wegafsluitingen. Wel moet de weggebruiker als gevolg van de gekozen werkmethode rekening houden met een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur op verschillende delen van het traject.
Eind oktober worden in de avond en nacht op- en afritten in knooppunt Bankhoef afgesloten. Nadere informatie hierover volgt te zijner tijd. Gele borden ter plaatste geven over enkele weken eveneens de afsluiting en omleidingsroute aan.
Meer informatie
Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden op een ander moment worden uitgevoerd. Voor actuele informatie over de werkzaamheden www.vanAnaarBeter.nl .