Gezondheidscyclus Najaar 2012

BEUNINGEN, 1 oktober  2012 – Voorlichting en praktische tips direct in de thuissituatie toepasbaar!

BEUNINGEN, 1 oktober  2012 – Voorlichting en praktische tips direct in de thuissituatie toepasbaar!

Voor de donkere dagen een gezond- heidscyclus van 5 informatieavonden over veelkomende lichamelijke en mentale klachten. Fysiotherapeute Nathalie Geldof van Fysiotherapie Beuningen, geeft korte en heldere uitleg over de meest voorkomende klachten.

Per avond wordt 1 specifiek onderwerp behandeld.
Naast uitleg en verduidelijking van de klacht, krijgt u meteen praktische tips mee die u direct in uw thuissituatie kunt toepassen. Iedereen is welkom: geïnteresseerden die theoretische informatie willen hebben maar zeker ook geïnteresseerden die juist een klacht of een vraag omtrent 1 van de onderwerpen hebben.

Informatie-avond 1
Algemene rugklachten en specifiek lage rugpijn

Woensdag 17 oktober 19.30-21.00 uur
Locatie: Ir. van Stuivenbergweg 35 Ewijk

Uitleg over de rug en wervelkolom en waarom deze op nummer 1 staat van meest voorkomende klachten. Zeurende pijn, schietende pijn of beginnende hernia? Laat u zich gerust eens informeren!
Daarnaast praktische tips om rugklachten te vermijden of te verminderen.

Informatie-avond 2
Schouder, nek- en hoofdpijnproblematiek

Woensdag 31 oktober 19.30-21.00 uur
Locatie: Ir. van Stuivenbergweg 35 Ewijk

Uitleg over schouder, nek- en hoofdpijnklachten die op een goede tweede plaats staan. Het schouder, nek- en hoofdgebied valt niet echt als aparte onderdelen te beschouwen maar is 1 samenhangend geheel waarbij het ene gebied het andere gebied kan beïnvloeden. Schouderoperaties worden veelvuldig uitgevoerd, maar er zijn praktische tips om ook met eenvoudige oefeningen, pijn te verminderen.

Informatie-avond 3
Familie-Opstellingen en de relatie met gezondheid

Woensdag 7 november 19.30-21.00 uur
Locatie: Ir. van Stuivenbergweg 35 Ewijk

Wat zijn de invloeden van familie op onze gezondheid?
We gaan vanavond kijken met behulp van Opstellingen, welke patronen en verstrikkingen in verschillende familie-systemen aanwezig zijn.

Je mag gewoon luisteren, maar meedoen mag natuurlijk ook, ervaar de kracht van een Opstelling en laat u verbazen door deze effectieve methode om patronen en verbanden zichtbaar te maken.

Informatie-avond 4
Mindfulness: Stress en vermoeidheidsklachten te lijf

Woensdag 28 november 19.30-21.00 uur
Locatie: Ir. van Stuivenbergweg 35 Ewijk

Mentale belasting van de geest, kan een enorm effect hebben op de lichamelijke gezondheidstoestand. Welke processen zich dan in het lichaam afspelen en welke symptomen er kunnen ontstaan, wordt tijdens deze avond besproken. Ook hoe u deze klachten kunt voorkomen en op welke signalen u kunt letten. Mindfullness is een methode, om meer grip op de situatie te krijgen en weer een begin te maken naar natuurlijk herstel. Ook ademhalingsoefeningen en visualisaties zijn praktische oefeningen die voor verbetering kunnen zorgen.

 

Informatie-avond 5
Gezondheids-Opstellingen, een methode!

Woensdag 12 december 19.30-21.00 uur
Locatie: Ir. van Stuivenbergweg 35 Ewijk

Voor alle onverklaarbare en niet te plaatsen klachten, kunnen Gezondheids-Opstellingen een middel zijn om op een andere manier naar een klacht / symptoom te kijken. Tijdens een Opstelling kan de cliënt een nieuw inzicht in zijn of haar klacht krijgen door elementen op te stellen die mogelijk van invloed zijn op de klacht. Dat kan een werksituatie zijn, bepaalde familieachtergronden. Opstellingen is een methode van weinig woorden, respectvol naar de gezondheid van elk individu te kijken en levert altijd verassende conclusies op.

Kosten:
Vijfritten kaart voor 5 bijeenkomsten: 40,- euro
Losse toegang per avond : 10,- euro
Tijden: 19.30 – 21.00 inclusief korte pauze met thee/koffie

Aanmelden van te voren zeer aanbevolen vanwege beperkt aantal beschikbare plaatsen in de zaal!
024-6774861 / [email protected]
zie ook www.fysiotherapiepraktijkbeuningen.nl


Locatie:
Zaal Bouw & Timmerbedrijf Jos Perlo
Ir. van Stuivenbergweg 35 Ewijk

Cookieinstellingen