Persbericht maatschappelijke stage

Foto:

GEMEENTE, 9 oktober 2012 – Deze week is er weer stageweek voor een aantal scholen voor de maatschappelijke stage. Alle scholieren in het voortgezet onderwijs moeten verplicht minimaal 30 uur maatschappelijke stage lopen. Tijdens deze stage doen zij vrijwilligerswerk. Ze helpen bijvoorbeeld in een buurthuis, organiseren sportactiviteiten of werken op een zorgboerderij. Zo kunnen jongeren tijdens hun schooltijd een bijdrage leveren aan de samenleving. Beuningen wordt dus deze week door jongeren overstroomd, zij helpen mee aan struintochten in het Dijkmagazijn, ondersteunen jongerenverenigingen of het theater. Nieuw is dit jaar een bijzonder project: het maken van Levensboeken voor ouderen bij de Dagverzorging in Ewijk. Vier jongeren hebben besloten om in het kader van de maatschappelijke stage mee te doen aan een project rondom levensverhalen met senioren. In dit project staat het luisteren naar levensverhalen van ouderen en thema’s die daarin aan de orde zijn, centraal. Zij gaan een aantal gesprekken voeren met een oudere die graag zijn of haar verhaal wil vertellen. De jongeren krijgen een handleiding met enige achtergrond over het vertellen van verhalen door ouderen en kunnen zij lezen welke methode wordt gebruikt. Er staan tips in voor het voeren van de gesprekken en de uitwerking hiervan. Deze inleiding wordt verzorgd door Perspectief. Er staat deze week dus heel wat te gebeuren. De jongeren hebben er zin in!De maatschappelijk makelaar staat voor u klaar om u te helpen projecten op te zetten in het kader van de maatschappelijke stage, er is een website waar u zich zonder kosten aan kunt melden: http://www.mas-xpress.nlof meld u aan bij [email protected] of telefonisch 024-6750939.

GEMEENTE, 9 oktober 2012 – Deze week is er weer stageweek voor een aantal scholen voor de maatschappelijke stage.

Alle scholieren in het voortgezet onderwijs moeten verplicht minimaal 30 uur maatschappelijke stage lopen. Tijdens deze stage doen zij vrijwilligerswerk. Ze helpen bijvoorbeeld in een buurthuis, organiseren sportactiviteiten of werken op een zorgboerderij.

Zo kunnen jongeren tijdens hun schooltijd een bijdrage leveren aan de samenleving. Beuningen wordt dus deze week door jongeren overstroomd, zij helpen mee aan struintochten in het Dijkmagazijn, ondersteunen jongerenverenigingen of het theater.

Nieuw is dit jaar een bijzonder project: het maken van Levensboeken voor ouderen bij de Dagverzorging in Ewijk. Vier jongeren hebben besloten om in het kader van de maatschappelijke stage mee te doen aan een project rondom levensverhalen met senioren. In dit project staat het luisteren naar levensverhalen van ouderen en thema’s die daarin aan de orde zijn, centraal.

Zij gaan een aantal gesprekken voeren met een oudere die graag zijn of haar verhaal wil vertellen. De jongeren krijgen een handleiding met enige achtergrond over het vertellen van verhalen door ouderen en kunnen zij lezen welke methode wordt gebruikt. Er staan tips in voor het voeren van de gesprekken en de uitwerking hiervan. Deze inleiding wordt verzorgd door Perspectief. Er staat deze week dus heel wat te gebeuren. De jongeren hebben er zin in!

De maatschappelijk makelaar staat voor u klaar om u te helpen projecten op te zetten in het kader van de maatschappelijke stage, er is een website waar u zich zonder kosten aan kunt melden: http://www.mas-xpress.nl
of meld u aan bij [email protected] of telefonisch 024-6750939.

 



Cookieinstellingen