Gratis les over hoogstamfruit voor bewoners gemeente Beuningen

Foto:

GEMEENTE, 2 november 2012 – Het seizoen voor de snoei en de aanplant van hoogstamfruitbomen is gestart. Maar hoe moet je een jonge fruitboom snoeien? Welke rassen moet je kiezen? En hoe moet je aanplanten? Het Steunpunt Hoogstamfruit wil bewoners uit de gemeente Beuningen praktisch informeren over hoogstamfruit. Ze organiseert daarom een korte maar leerzame les over aanleg en aanplant van fruitbomen en het snoeien van jonge fruitbomen. Een adviseur van Landschapsbeheer Gelderland geeft deze les op zaterdag 24 november a.s. van 10.00 uur tot 11.30 uur bij de familie Daanen aan de Waardhuizenstraat 6a te Beuningen. Omdat de Gemeente Beuningen is aangesloten bij het Steunpunt Hoogstamfruit is deze les voor bewoners geheel gratis. Aanmelden is niet nodig.

GEMEENTE, 2 november 2012 – Het seizoen voor de snoei en de aanplant van hoogstamfruitbomen is gestart.

Maar hoe moet je een jonge fruitboom snoeien? Welke rassen moet je kiezen? En hoe moet je aanplanten? Het Steunpunt Hoogstamfruit wil bewoners uit de gemeente Beuningen praktisch informeren over hoogstamfruit.

Ze organiseert daarom een korte maar leerzame les over aanleg en aanplant van fruitbomen en het snoeien van jonge fruitbomen. Een adviseur van Landschapsbeheer Gelderland geeft deze les op zaterdag 24 november a.s. van 10.00 uur tot 11.30 uur bij de familie Daanen aan de Waardhuizenstraat 6a te Beuningen. Omdat de Gemeente Beuningen is aangesloten bij het Steunpunt Hoogstamfruit is deze les voor bewoners geheel gratis.
Aanmelden is niet nodig.

Steunpunt Hoogstamfruit
De gemeente Beuningen is aangesloten bij het Steunpunt Hoogstamfruit, hét loket voor alle vragen over snoei, onderhoud en aanleg van hoogstamboomgaarden. Steunpunt Hoogstamfruit is een initiatief van Landschapsbeheer Gelderland en de gemeenten Beuningen, Buren, Culemborg, Geldermalsen, Maasdriel, Neerijnen en Zaltbommel.

Het steunpunt wil hoogstamboomgaarden behouden en aanleg van nieuwe boomgaarden bevorderen door middel van advies, cursussen, ondersteuning bij subsidieaanvragen en het organiseren van publieksactiviteiten. Neem contact op met het Steunpunt Hoogstamfruit, telefoon 026-3537444 of via www.steunpunthoogstamfruit.nl.

 

Bron: landschapsbeheergelderland.nl

Cookieinstellingen