Veel oogletsel bij mannen tijdens jaarwisseling

Foto:

NOVUM, 1 januari 2013 – Het Oogziekenhuis in Rotterdam heeft het tijdens de jaarwisseling ‘extreem druk’ gehad met oogletsel door vuurwerk. Dat zegt een woordvoerder dinsdagochtend. Er kwamen ’s nachts 23 patiënten binnen, evenveel als het jaar ervoor toen het volgens het Oogziekenhuis ook erg druk was.

NOVUM, 1 januari 2013 – Het Oogziekenhuis in Rotterdam heeft het tijdens de jaarwisseling ‘extreem druk’ gehad met oogletsel door vuurwerk.

Dat zegt een woordvoerder dinsdagochtend. Er kwamen ’s nachts 23 patiënten binnen, evenveel als het jaar ervoor toen het volgens het Oogziekenhuis ook erg druk was.

Landelijk staat de teller van oogletsels door vuurwerk op zeventig. Dat aantal loopt volgens de zegsvrouw naar verwachting nog flink op tot tussen de tweehonderd en driehonderd.

Van de binnengekomen patiënten zal naar verwachting de helft blijvend letsel overhouden. Zes van hen zijn er zo slecht aan toe dat ze al op Nieuwjaarsdag onder het mes moeten.

Minder kinderen dan anders
Onder de slachtoffers zijn minder kinderen dan anders. Mogelijk heeft de oproep van het Oogziekenhuis tot het dragen van een vuurwerkbril daar een bijdrage aan geleverd. De slachtoffers zijn vooral jonge mannen.

Ook in Beuningen waren vuurwerkbrillen voor € 2,50 bij Schippers Optiek te koop. “De prijs die wij voor de vuurwerkbril vragen is puur de kostprijs, de winst moet hem zitten in minder oogletsel tijdens de jaarwisseling”, vertelde Sil Schippers. Ook bij Tuincentrum Bull, het enige verkooppunt van vuurwerk in de gemeente Beuningen, kon men de vuurwerkbril aanschaffen.

 

Cookieinstellingen