Knooppunt Ewijk nummer 1 op lijst drukste knelpunten

EWIJK, 5 januari 2013 – De lijst met drukste knelpunten wordt aangevoerd door knooppunt Ewijk op de A50 van Arnhem naar Oss.Dat meldt de Verkeersinformatiedienst (VID) in een bericht over de afname van filedruk in 2012. Volgens de VID blijft de filedruk op de Nederandse snelwegen dalen. De mate waarin neemt wel af want was in 2011 de filedruk 24 procent lager dan in 2010, het afgelopen jaar nam deze nog maar met 16 procent af.

EWIJK, 5 januari 2013 – De lijst met drukste knelpunten wordt aangevoerd door knooppunt Ewijk op de A50 van Arnhem naar Oss.

Dat meldt de Verkeersinformatiedienst (VID) in een bericht over de afname van filedruk in 2012. Volgens de VID blijft de filedruk op de Nederandse snelwegen dalen. De mate waarin neemt wel af want was in 2011 de filedruk 24 procent lager dan in 2010, het afgelopen jaar nam deze nog maar met 16 procent af.

Knooppunt Ewijk stond vorig jaar nog op de tweede plek in de filelijst. De tweede Waalbrug moet daar straks verlichting gaan brengen, zo meldt de VID.

Ongevallen voor 20% oorzaak van files
Files die het gevolg zijn van verkeersaanbod, nemen meer af dan files veroorzaakt door ongevallen. In 2012 werd bijna 20% van de files door ongevallen en de nasleep daarvan veroorzaakt. Daarmee neemt vanzelf het belang van een snelle afwikkeling van ongevallen toe.

Woensdagen weinig files
In 2012 werden de maandag en de vrijdag iets drukker, terwijl er op woensdag iets minder sprake was van fileleed. Uit de cijfers volgt verder het beeld dat mensen later naar hun werk gaan. Dit leidt in de ochtend tot wat meer drukte tussen 8 en 9 en wat minder voor vijf uur ’s middags.

De drukste dag van 2012
Op 3 februari viel veel meer sneeuw dan vooraf verwacht. Om 15:08 uur stond er 837 kilometer waarmee de ‘spits’ op de derde plek in de lijst van zwaarste spitsen ooit terecht kwam. Ook op 6 december was het druk door sneeuw, in totaal stond het verkeer op het hoogtepunt toen over 616 kilometer stil.

 

Cookieinstellingen