Bouw Alde Steeg kan van start

Foto:

BEUNINGEN, 11 januari 2013 – De nieuwbouw van zorgcentrum de Alde Steeg in Beuningen liep vertraging op door bezwaar van een omwonende.Op 9 januari jongstleden heeft de Raad van State uitspraak gedaan in deze zaak. De bezwaarmaker voerde o.a. aan dat de hoogte van twee van de gebouwen van het nieuwe zorgcomplex, onevenredig afsteken tegen de woonbebouwing aan de Van Heemstraweg. De raad stelt dat het toegestane goothoogte verschilt van wat in het voorheen geldende bestemmingsplan “Centrum Beuningen” staat maar dat de maximaal toegestane bouwhoogte vrijwel gelijk is. De raad stelt dan ook dat de voorziene bebouwing passend is in de omgeving.De de bestaande bebouwing van het woon- en zorgcomplex wordt vervangen door vijf nieuwe gebouwen waar mensen met behoefte aan verschillende vormen van zorg en verpleging permanent of tijdelijk kunnen wonen. Er wordt ruimte gemaakt voor 160 bewoners. Er komt een restaurant en plaatsen om te ontspannen.

BEUNINGEN, 11 januari 2013 – De nieuwbouw van zorgcentrum de Alde Steeg in Beuningen liep vertraging op door bezwaar van een omwonende.

Op 9 januari jongstleden heeft de Raad van State uitspraak gedaan in deze zaak. De bezwaarmaker voerde o.a. aan dat de hoogte van twee van de gebouwen van het nieuwe zorgcomplex, onevenredig afsteken tegen de woonbebouwing aan de Van Heemstraweg. De raad stelt dat het toegestane goothoogte verschilt van wat in het voorheen geldende bestemmingsplan “Centrum Beuningen” staat maar dat de maximaal toegestane bouwhoogte vrijwel gelijk is. De raad stelt dan ook dat de voorziene bebouwing passend is in de omgeving.

De de bestaande bebouwing van het woon- en zorgcomplex wordt vervangen door vijf nieuwe gebouwen waar mensen met behoefte aan verschillende vormen van zorg en verpleging permanent of tijdelijk kunnen wonen. Er wordt ruimte gemaakt voor 160 bewoners. Er komt een restaurant en plaatsen om te ontspannen.

Het nieuwe Alde Steeg heeft ook plaats voor mensen met psychogeriatrische klachten. Zij wonen in een groepswoning van maximaal zes personen. Samen met iemand die hen in de gaten houdt. Iedere inwoner krijgt hier een ruime zit-slaapkamer voor zichzelf.

In één gebouw komt een ‘Zorghotel‘. Dit is bedoeld om een kortere tijd te wonen. Hier kunnen mensen bijvoorbeeld revalideren na een ziekenhuisopname, wonen als mantelzorg een tijdje niet beschikbaar is of zorg krijgen in de laatste tijd van het leven.

Het bestemmingsplan Alde Steeg is 7 februari 2012 al vastgesteld door de gemeenteraad. Nu de uitspraak van de Raad van State geweest is wordt het plan onherroepelijk en kan de gemeente een omgevingsvergunning afgeven. De Zorggroep Maas en Waal vraagt deze aan bij de gemeente. Als de gemeente de vergunning heeft verleend, wordt er gebouwd.

Er wordt gestart met de sloop van de bestaande aanleunwoningen. Daarna start de bouw van het zorghotel, een woongebouw, het kantoorgebouw en het gebouw met de recreatie en welzijnsfuncties met zorgappartementen. Deze gebouwen kunnen in 2015 klaar zijn. Dan kunnen de bewoners verhuizen. Daarna worden de overige gebouwen van Alde Steeg gesloopt en worden de laatste drie woongebouwen opgetrokken.

 

Zorggroep Maas & Waal
Zorgcentrum Alde Steeg is onderdeel van zorggroep Maas & Waal. Ook Zorgcentrum Overmars in Winssen en Verpleeghuis Waelwick vallen onder de Zorggroep.
Meer informatie over de zorggroep en de nieuwbouwplannen is te vinden op www.zmw.nl.

Cookieinstellingen