Oude politiebureau heeft nieuwe bewoners

BEUNINGEN – Sinds dinsdag staat het oude politiebureau aan de
Molenstraat in Beuningen niet meer leeg. Het pand wordt door drie
goedlachse dames bewoond.Hiervoor hebben zij o.a. in Nijmegen in het leegstaande pand van de Opeldealer Van den Bosch & Janssen gewoond. Dat pand wordt gesloopt en in Nijmegen treden ze steeds strenger op tegen het kraken, vertelt  een van de jonge vrouwen.

“We hebben primair woonruimte nodig en daarbij willen we ook de aandacht van de eigenaar  van het leegstaande pand hebben”, zegt Inge. “Begin van het jaar is men wel bezig geweest om woonbestemming op dit pand te krijgen maar zover is het niet en ondertussen staat het maar leeg.”

“We zijn sinds dinsdag hier en hebben ons heel stil gehouden want als we niet binnen 24 uur hierop aangesproken worden, dan kan men ons er niet meer zomaar uitzetten. Vanaf dat moment is er namelijk sprake van huisvredebreuk”, vertelt Nadine. “Vanochtend is de eigenaar hier geweest met het verzoek aan ons om te vertrekken. We hebben de politie erbij gehaald omdat we weten dat we dat niet zomaar hoefden te doen. Bij navraag door de politie dachten enkele buren dat we er pas vandaag in zaten omdat ze ons niet eerder gezien hadden. Uiteindelijk hadden we de politie op ons hand en mogen we blijven zitten.”

“Buren zeggen allang blij te zijn dat de politie niet meer in het pand zit. Dat het leeg stond was echter ook een doorn in het oog. Zolang wij geen overlast bezorgen is men allang blij. De eigenaar heeft toegezegd met ons te willen overleggen. Wij willen graag een contract opstellen waarin we een onkostenvergoeding afspreken. We gaan geen huur betalen want het pand stond hiervoor ook leeg. Hopelijk kunnen we op zeer korte termijn om tafel om tot overeenstemming van het gebruik van het pand te komen.”

p3v0lwdyfidulcbrhvhwq5949

Het pand aan de Molenstraat staat leeg sinds de verhuizing van het politieteam in  augustus 2012.
gg8kttactqxfvbjyjxxlxpjf1