Rabobank Coöperatiefonds doneert ruimhartig aan negen Beuningse initiatieven

Foto:

De 43 leden van de ledenraad van de Rabobank Rijk van Nijmegen, heeft een selectie gemaakt uit 140 ingediende projecten in haar gebied. Hierbij zijn de criteria van het Coöperatiefonds nauwlettend in acht genomen en is zeer zorgvuldig gekeken naar de maatschappelijke impact van het ingediende project.In het prachtig verbouwde kantoor van de RABO  bank Nijmegen aan de Oranjesingel werden op donderdag 9 januari door het Coöperatiefonds van de bank financiële bijdrages uitgedeeld aan initiatieven die door Beuningse verenigingen, stichtingen en scholen waren ingediend.

Na een hartelijk ontvangst werden de genomineerden een voor een naar voren geroepen en ontvingen uit handen van een lid van de ledenraad een cheque..

Ook stichting LIC, waaronder  beuningen.nieuws valt,  was een van de genomineerden en kreeg een bedrag van  € 5.000,-. Met dit bedrag kan het project, het actief houden van werkzoekenden vanaf 50 jaar voor werk, voor een deel worden bekostigd.

In totaal is voor ruim 32 duizend euro verdeeld. Andere genomineerden waren:

Stichting Gang en Tuin
, voor een verwarming in de gang van het Klooster in Weurt, waar kunstenaars exposeren.

Schaats en Skeeler vereniging Beuningen, voor de aankoop van materialen.

Actie Comité Lentefeesten Beuningen voor het organiseren van de Lentefeesten. De stichting neemt ieder jaar een goed doel onder haar hoede en voor dit jaar is dat Beat Batten.

Cornelis parochie, voor het bouwen van een opslagruimte opslaan van het gereedschap op het kerkhof.

Vrienden van de Weurtse Kerk.

OBS de Dromedaris, voor het vervangen van het  grind door een betere ondergrond rond de ballenvanger.

Stichting Hockey Beuningen, voor het verbeteren van de publieke tribune.

Muziekvereniging NAG, voor de aanschaf van muzieksoftware waarmee geoefend kan worden zonder een orkest of docent.

De vertegenwoordigers van de projecten bedanken Rabobank Rijk van Nijmegen voor hun steun. Binnenkort leest u op beuningen.nieuws interviews met de genomineerden, waarin de initiatieven worden uitgelicht.

Cookieinstellingen