Ledigen GFT-afval voortaan met zijlader

Foto:

Vanaf de eerstvolgende keer leegt Dar de GFT-containers in de gemeente Beuningen met een ander inzamelvoertuig: de zijlader. De afvalcontainer wordt mechanisch geleegd met een grijparm. De chauffeur bedient de grijparm vanuit de cabine. Met deze grijparm kan de chauffeur de container oppakken, legen en terugzetten.De gemeente Beuningen en Dar hebben dit samen besloten omdat de afvalinzameling met de zijlader efficiënter is én minder zwaar is voor de inzamelaars.

Wat verandert er voor u?
Voor een goede inzameling met de zijlader hebben de inzamelaars uw hulp nodig. U wordt gevraagd om uw container op een andere manier aan te bieden dan u gewend bent. De grijparm kan de containers alleen maar goed oppakken en zonder te morsen legen, wanneer de containers goed staan aangeboden.

Zet uw container op de eerstvolgende ophaaldag voor 07.30 uur op de gebruikelijke plaats. De medewerkers van de DAR plakken dan een sticker met een pijl op uw container. Na het legen zetten zij de container terug op de voor hun geschikte plaats. Aan u het verzoek om voortaan uw container op deze plaats aan te bieden. Plaats de container met de pijl richting de weg.

Aanbiedplaatsen
Om de afvalinzameling verder te verbeteren start de DAR met het invoeren van aanbiedplaatsen in de meeste straten in de bebouwde kom van de gemeente Beuningen. Dit zijn plaatsen aangegeven met een speciale tegel waar u uw afval aanbiedt. De aanbiedplaatsen gelden voor uw restafval, gft-afval, plastic verpakkingsafval en voor uw oud papier. De aanbiedplaats in uw straat is aangegeven met een tegel met een afvalcontainer erop.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met het klantencontactcentrumTelefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur via 024-3716000. Of
stuur een e-mail: [email protected]

Let op: de inzameling met zijlader geldt alleen voor de gft-container.
dar-nieuwe-laden

Cookieinstellingen