Alom tevredenheid over ’t Proathuis

EWIJK – Aan de cliënten van dagverzorging ’t Praothuis in Ewijk is gevraagd hoe
zij de dagverzorging ervaren. “Op alle onderdelen in het klanttevredenheidsonderzoek scoort ‘t Praothuis hoger dan het landelijk
gemiddelde”, aldus de onderzoekster, Brigitte Peeters van Facit.“We moeten met een loep door het rapport om verbeterpunten te vinden”. Cliënten geven de activiteiten een 8,4 en de medewerkers een 8,8.

Perspectief, de organisatie voor Welzijn Zorg en Sociaal Cultureel Werk waar ’t Praothuis toe behoort, is trots en blij met de resultaten. Met de aanbevelingen gaat Perspectief zeker aan de slag om te verbeteren en om de goede resultaten te behouden. Voorwaarden daarvoor blijven de inzet van vele vrijwilligers, niet te grote groepen en voldoende personele ondersteuning.

Perspectief dringt bij de gemeente Beuningen aan op voldoende financiering met ingang van 2015 als de dagverzorging een taak van de gemeente wordt. Deze ‘kwetsbare’ mensen verdienen de beste kwaliteit van zorg.

’t Praothuis
’t Praothuis biedt aan gemiddeld 35 mensen per week dagverzorging. Cliënten komen naar ’t Praothuis omdat zij moeite hebben de dag goed door te komen. Reden hiervoor zijn lichamelijke, sociale en/of psychogeriatrische  beperkingen. Soms komen zij ook om de mantelzorger(naaste) te ontlasten. Er werken bij ’t Praothuis vier parttime medewerkers, twee vaste invalkrachten en een veertiental enthousiaste vrijwilligers.
 
Klanttevredenheidsonderzoek
In september 2013 heeft Perspectief aan Facit de opdracht gegeven een klanttevredenheidsonderzoek uit te voeren bij ’t Praothuis. Facit is een onderzoeksbureau dat landelijk opereert en de resultaten vergelijkt met cijfers afgenomen onder 869 cliënten. Aan 35 cliënten is de vragenlijst gestuurd en door 34 cliënten teruggestuurd (97% respons). De gemiddelde leeftijd was 81,6 jaar, één derde van de cliënten is man.

Cookieinstellingen