Aanvraag 50 kampeerplaatsen Paviljoen Buitenhuis

Foto:

EWIJK – De huurder van Paviljoen Het Buitenhuis in Ewijk heeft plannen om het Buitenhuis nieuw leven in te blazen. Bij de gemeente is daarvoor een verzoek binnengekomen om 50 kampeerplaatsen toe te staan.Het Buitenhuis ligt aan de  Ficarystraat in Ewijk (De Groene Heuvels). In 2007 gebouwd als pleisterplaats voor de duikvereniging was het Buitenhuis geen lang leven beschoren en heeft het jaren leeg gestaan. RGV Holding heeft bij de gemeente de aanvraag ingedien om verblijfsrecatie toe staan bij het buitenhuis. Het geldende bestemmingsplan Buitengebied laat dat niet toe op deze locatie.

Binnen hetzelfde bestemmingsplan zijn 100 plaatsen toegestaan maar op een andere locatie. Om verblijfsrecreatie rond het Buitenhuis mogelijk te maken moet een planologische procedure doorlopen worden. Het college van B&W heeft besloten om hier medewerking aan te verlenen. In het voorjaar kan de planologische procedure gestart worden en is er mogelijkheid voor derden om in te spreken.

De huurder is eind vorig jaar met Scuba Services uit Bennekom overeengekomen dat zij bij het Paviljoen Het Buitenhuis het duikgedeelte gaan verzorgen/exploiteren. Met het begin van duikseizoen 2014, ergens rond april, zullen de volgende onderdelen zullen tot stand gebracht zijn: een duikschool, een winkel en een vulstation.

 
paviljoen-buitenhuis-binnen

Cookieinstellingen