Jongeren zelf meebeslissen nieuwe locatie Waasdaa

Tijdens het gelderlanderdebat kwam het jongerencentrum van Beuningen
Waasdaa ter sprake. Hieruit bleek dat een aantal partijen, waaronder de
PvdA en de VVD de kelder van het gemeentehuis als nieuwe locatie
voorstellen. De reden dat ik vier jaar geleden de politiek in ben gegaan
is omdat ik het gevoel had dat er door respectievelijk oudere mensen
wordt besloten over jongeren, terwijl jongeren zelf prima weten wat ze
willen.INGEZONDEN:  Pascal Cobussen

Het jongerencentrum is vier jaar geleden gestart in de oude kantine van Beuningse Boys, mede ingegeven door mijn motie. Nu blijkt dat er volgend jaar een projectontwikkelaar wil gaan bouwen moet het huidige centrum wijken. Van te voren wisten de organisatoren en stichting perspectief dat er in de toekomst gebouwd zou worden, echter schiet het velen in het verkeerde keelgat dat men als alternatieve locatie de kelder van het gemeentehuis noemt.

In het begin van mijn raadsperiode pleitte ik al dat deze locatie zeer ongeschikt is. Jongeren moet immers de ruimte krijgen om hun activiteiten te kunnen ontplooien en de kelder van het gemeentehuis is hiervoor zeer ongeschikt, ze voelen zich bekeken. Daarnaast is de verkeersituatie niet geschikt aangezien er ’s middags ook voor tieners activiteiten zijn, welke dan over de van Heemstraweg moeten.

Stichting perspectief wil haar activiteiten uitbreiden maar wacht hiermee tot er meer duidelijkheid is over de nieuwe locatie. Zo willen ze bijvoorbeeld werkplaatsen inrichten voor werkloze jongeren die hier kunnen werken aan hun toekomst. Daarnaast hebben diverse bedrijven aangegeven clinics te willen geven zoals boksen enzovoorts.

Toen ik donderdagavond in het jongerencentrum was heb ik met diverse jongeren gesproken. Sommigen zijn daar elke donderdagavond en vinden het heel erg goed dat het jongerencentrum er is. Jongeren zoeken elkaar op in goede en slechte tijden, bijvoorbeeld laatst toen er een ongeluk gebeurde op de van Heemstraweg in Beneden-Leeuwen hebben ze het jongerencentrum geopend om een van de jongere te steunen.

Daarnaast worden er nieuwe activiteiten door jongeren zelf georganiseerd zo is er 4 april de tweede editie van Beuningen Beukt, waar ze 150 jongeren verwachten. Tenslotte zijn er ook een aantal jongeren aan de slag gegaan om een overkapping te maken voor de rokers.

Oude locatie  basisschool Klavervier
Zowel perspectief al de jongeren die de avonden organiseren zien de oude basisschool ‘Klavervier’, als geschikte nieuwe locatie. Wat in ieder geval voorop staat is dat de nieuwe locatie mét de jongeren besloten wordt en dus niet over de jongeren wordt besloten. Als raadslid blijf ik me hier sterk voor maken en bestrijd ik de onwetendheid en ondeskundigheid van de partijen die te ver van de jongeren af staan en ze het liefst de kelder in schoppen!

hwqhfhs6kit6whp6lmph0dto6 Pascal Cobussen
Beuningen Nu & Morgen
Lijst 1 nummer 7

                                                                                     
                Heeft u de stemwijzer al gedaan?

inoc74ke3zcd988xfzv41ltd9 zud1w7xrww4gbncuflmkig6zi

Volg de Beuningse Politiek tot aan de verkiezingen op Facebook en/of op Twitter.

Deelnemende partijen gemeenteraadsverkiezingen Beuningen 2014
Beuningen Nu & Morgen – ProgrammaKandidatenlijst
CDA – ProgrammaKandidatenlijst
D66 – ProgrammaKandidatenlijst
Groen Links – ProgrammaKandidatenlijst
PvdA – ProgrammaKandidatenlijst
VVD – ProgrammaKandidatenlijst

Cookieinstellingen