Oud wethouder Hilko Mak geeft persconferentie in Deurne

Foto:

Bij de persconferentie, op het gemeentehuis van Deurne, zijn
burgemeester Mak, hoofdofficier van justitie Nieuwenhuizen en
districtschef van de politie Breedveld.Het juweliersechtpaar heeft zich verzet tijdens het overval. Dit is een bijzondere situatie waardoor het openbaar ministerie en de politie zicht anders hebben gedragen dan de omgang met verdachten in reguliere situaties. Het echtpaar is vanaf het begin juridisch technisch als verdachte aangemerkt maar niet zoals zodanig behandeld. Ze hebben alle ruimte, vrijheid en tijd gekregen om hun verhaal te doen en zich te kunnen herpakken. Er werd snel onderzocht of er sprake is van zelfverdediging of niet.

Justitie en politie hebben een ‘globaal’ beeld van wat zich heeft afgespeeld dankzij verklaringen van de vrouw en bewakingsbeelden. Voorlopig lijkt de handelswijze van de man en vrouw ‘gerechtvaardigd’ en ‘juist’. “Een strafrechter zou ze hoogstwaarschijnlijk niet straffen op basis van noodweer. De juwelier en zijn vrouw konden daarom naar huis”, aldus Nieuwenhuizen.

Bekijk hier de uitzending ‘Volledige persconferentie zaak Deurne

Burgemeester Hilko Mak van Deurne is tot maart 2010 wethouder geweest in de gemeente Beuningen. In januari 2011 nam Hilko als raadslid afscheid uit de Beuningse gemeenteraad.

Gerelateerd(e) bericht(en)
29-03-2014 Juweliersechtpaar handelde uit zelfverdediging
29-03-2014 Mak: alleen maar slachtoffers
28-03-2014 Burgemeester geschrokken van fatale overval Deurne

Cookieinstellingen