Grote waterschade door wietplantage Beuningen

Foto:

In een woning op de 1e verdieping van een flat aan de Galerij in Beuningen is op Eerste Paasdag een wietplantage met 335 planten ontdekt. In de wietkwekerij was een waterleiding geklapt. Als gevolg hiervan liep de woning vol met water. Niet veel later liep het water via spleten en kieren in de muren enkele ondergelegen woningen binnen.Toen de bewoners deze wateroverlast merkten, sloegen zij alarm en belden de politie. Deze forceerde de deur van de woning op de eerste verdieping en trof de kwekerij aan.
 
De brandweer is ter plaatse gekomen om de situatie veilig te stellen. Zij hebben in de kwekerij metingen verricht. Liander heeft de stroom afgesloten, omdat de stroom voor de meter was afgetapt.
 
Een buurman van de kwekerij gaf aan dat in de woning waar de plantage was gevonden sinds een maand nieuwe bewoners zitten. Zij brachten direct een twintigtal gipsplaten naar binnen en hielden de gordijnen constant gesloten.
 
De schade aan de beneden gelegen woningen is groot. Het water kwam langs de muren en door de plafonds naar beneden. De woning onder de kwekerij, waar een oudere man woont, liep als meeste schade op.

Foto’s: Tom Hessels / Hessels Media

Cookieinstellingen