Waasdaa mag op zoek naar nieuwe locatie

Foto: BNG

Pascal Cobussen, raadslid namens BN&M, heeft afgelopen dinsdag de vragenronde van de raadsvergadering gebruikt om antwoorden op vragen rond het jongerencentrum Waasdaa in Beuningen te krijgen. Het college heeft laten weten het jongerencentrum graag te behouden voor Beuningen.Daarbij wilt het college in gesprek met de jongeren om te horen of ze een voorkeur hebben voor een locatie in Beuningen. “Er is budget voor het verbouwen van de kelder van het gemeentehuis”, verklaarde wethouder Piet de Klein. “Maar, het heeft niet ons voorkeur om het jongerencentrum daar te huisvesten. Als het jongerencentrum elders komt, moet bekeken worden of het budget van de verbouwing van de kelder, daarvoor ingezet mag worden. Ander budget dan voor de kelder te verbouwen is er niet. Het zou dan ook heel wat waard zijn als de jongeren het nieuwe centrum op dezelfde manier door veel zelf en naar eigen inzicht gaan inrichten zoals ze dat nu bij de Beuningse Boys hebben gedaan.”

Pascal informeerde ook naar het gerucht dat Stichting Perspectief, die de coördinatie van het jongerencentrum uitvoert, door de projectontwikkelaar verzocht is om per 1 januari 2015 te vertrekken. Wethouder de Klein zei niet anders te weten dat dat pas in het najaar van 2015 zou spelen maar, dat hij navraag zou doen.

Op de vraag of er al alternatieve locaties zijn antwoordde Piet de Klein: “De gemeente heeft  vastgoed leeg staan. Maar, we willen weten of de jongeren zelf al een beeld hebben van waar ze zouden willen zitten. Mocht daar een accommodatie beschikbaar zijn dan zou het zomaar heel snel rond kunnen zijn.”

Zowel Stichting Perspectief al de jongeren hebben eerder al aangegeven dat ze de oude basisschool ‘Klavervier’, als geschikte nieuwe locatie zien zitten.


Gerelateerd(e) bericht(en)

28-03-2014 Waasdaa blijft tot eind 2015
16-03-2014 Jongeren zelf meebeslissen nieuwe locatie

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Nieuws  –  Zakennieuws   –   Sport   –   Regio  –  Gezondheid  –  Politiek   –   Agenda 

                   Bedrijvengids  –  Reclame   –   Informatie  –   Contact


Cookieinstellingen