Afscheid raadslid Erwin Rengers

Foto:

BEUNINGEN – Tijdens de raadsvergadering van afgelopen dinsdag nam Erwin Rengers na 4 jaar, afscheid als raadslid voor de VVD. Burgemeester van Eert sprak Erwin voor deze gelegenheid toe.”In de door jezelf gegeven persoonlijke karakterisering gaf je aan: ‘Ik sta voor vrijheid binnen normen en waarden voor iedere individu, dat is mijn doel als raadslid. En ik ben voor politieke openheid en transparantie en eerlijkheid en respect’.” Dat is op zich ambitieus en recht uit het hart”, begon Carol van Eert.

“Wat ik treffend vind is, dat toen ik hier in Beuningen begon, ik aan jullie raadsleden vroeg om mij ergens naartoe te brengen, naar een plek of mensen dat je belangrijk vindt, waarvan je denkt, dat moet de burgemeester weten. Toen zei jij, ‘Ik laat je kennis maken met de bewoners van Wilgenoord’. Als ik dat terugbreng naar je persoonlijke karakterisering waarin je de nadruk legt op ‘vrijheid voor iedere individu’, dan vond ik het geweldig dat je mij kennis hebt laten maken met een groep die dat zelf vaak niet zo ervaart. Die blij waren dat je vanuit de raad de burgemeester meebracht en voorstelde aan de families die daar wonen. Dat heeft ook geleid tot een bijzonder mooie verstandhouding tussen het college, mij als burgemeester en de inwoners van onze gemeente en daar ben ik je nog steeds dankbaar voor.”

“Het toonde ook je betrokkenheid, ik herinner me dat je ook eens in een persoonlijk gesprek zei dat je eigenlijk, doordat je je zo boos maakte om een persoonlijke situatie, je geprikkeld was om in de gemeenteraad te gaan. En dat is vaak wat Gemeenteraden, Tweede Kamer en Provinciale Staten ontberen, mensen die vanuit een geheel ander perspectief maar wel vanuit een belangrijke groep uit de samenleving zeggen, ik ben het beu en ik ga mezelf mengen om te laten zien en horen wat ik vind dat er in de politiek zou moeten gebeuren.”

“Ik heb je leren kennen als een raadslid dat soms ongeduldig was, soms eigenlijk tegen de stroom in en soms ook zelfs tegen de spelregels in, van jezelf liet horen. Maar altijd in één ding constant en dat is je oprechtheid. En of je nou boos of juist blij was om een uitkomst, dat liet je merken. Je soms omfloerste en vaak rake opmerkingen hebben de discussies in de raadsvergaderingen positief beïnvloed. Ik zal je als raadslid missen en wil je ongelofelijke hartelijk danken voor je inzet tijdens de afgelopen raadsperiode en het korte stukje van deze raadsperiode.”

Herintredende Paul ten Haaf

Paul ten Haaf heeft, na het natrekken van zijn geloofsbrieven, de plaats van Erwin ingenomen. Paul: “Ik had nadat ik na de verkiezingen uit de raad ben gegaan wel de verwachting en hoop dat ik in de loop van de komende raadsperiode wel terug zou kunnen komen, maar dat het zo snel zou zijn had ik niet verwacht. Gelukkig misschien ook want je went wel heel snel aan meer vrije tijd. Ik ben blij weer terug te zijn.”

Gerelateerd(e) bericht(en)
06-05-2014 Paul ten Haaf terug in de raad

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Nieuws  –  Zakennieuws   –   Sport   –   Regio  –  Gezondheid  –  Politiek   –   Agenda 

                   Bedrijvengids  –  Reclame   –   Informatie  –   Contact


Cookieinstellingen