Arno Spin benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Voor Arno Spin was het vandaag een bijzondere  dag. Aan het begin van de festiviteiten van het Waelwickfestijn dat dit weekeinde plaatsvindt, is Arno door burgemeester Carol van Eert benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.De heer Spin zet zich vanaf 1989 actief in op verschillende maatschappelijke terreinen. Op 15 december 1989 werd de Stichting Vrienden van Waelwick door een aantal enthousiaste
mensen opgericht met als doel om voor de bewoners van verpleeghuis Waelwick te Ewijk wat extra’s te bieden zoals gezellige en ontspannende activiteiten, een presentje en het huiselijker maken van de gezamenlijke ruimtes. De heer Spin was een van deze enthousiaste mensen.

Bestuurslid Stichting Vrienden van Waelwick
De stichting organiseert diverse activiteiten om financiële middelen te genereren om de activiteiten te bekostigen. Deze activiteiten zijn o.a. het jaarlijks Waelwickfestijn met braderie, rommelmarkten, bridgedrive en de jaarlijkse kunstmarkt.
De heer Spin is een van de sturende krachten bij het organiseren van de diverse activiteiten.
Daarnaast is hij een stimulator voor anderen om zich als vrijwilliger in te zetten voor de Stichting Vrienden van Waelwick. In 2011 heeft hij de taak als voorzitter binnen de stichting op zich genomen.

Vrijwilliger Voetbalvereniging Ewijk
Arno Spin was van 1994 tot 2010 als vrijwilliger actief en en organiseerde onder andere de activiteiten bij jubileumtoernooien. Daarnaast trad hij op als gastheer bij de thuiswedstrijden van het 1e team van voetbalvereniging Ewijk. Hij maakte teamfoto’s en heeft meegewerkt bij het maken van het jubileumboek ten gunste van het 50-jarig jubileum van de voetbalvereniging.

Actief voor de Parochie Johannes de Doper te Ewijk
Arno heeft in allerlei vormen een enorme interesse voor oud Ewijk. Hij verzamelt foto’s en
verhalen over vroeger. Ook over de kerk en geloof in vroegere jaren. Hij heeft alles secuur gedocumenteerd. Daarnaast heeft alles vastgelegd op foto’s bij de activiteiten van het plaatsen van het oorlogsmonument in Ewijk en het plaatsen van het beeld van de H. Franciscus in de tuin van Waelwick. Zijn werk is en zal in de toekomst heel belangrijk zijn als straks de parochie Ewijk opgaat in de fusieparochie.

Oprichter van de website oud-Ewijk
Arno is de oprichter van de website www.oudewijk.nl. Hij verzamelt allerlei foto’s en
overige documentatie en publiceert deze.

De heer Spin kan worden omschreven als een persoon die in de Ewijkse gemeenschap alom wordt gewaardeerd. Zijn inzet, energie en enthousiasme geeft het dorp Ewijk een toegevoegde waarde in de saamhorigheid van het dorp.

j9ix31fmyr12c810t72zi9rfu

Arno overhandigd bloemen aan de echtgenote van de burgemeester
fesnno2sbhawk2vgywp2dn6z3

De feesttent voor het verzorgingshuis zat vol met belangstellenden
bycbftj4i6fnz06ssskxg9xkd

Alle bestuursleden in het zonnetje
egbvj3dyd0yhpna86t0ec4nrz

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Nieuws  –  Zakennieuws   –   Sport   –   Regio  –  Gezondheid  –  Politiek   –   Agenda 

                   Bedrijvengids  –  Reclame   –   Informatie  –   Contact

Cookieinstellingen