Controlebericht NL-Alert

Foto:

Op maandag 2 juni rond 12.00 uur wordt landelijk het NL-Alert
controlebericht uitgezonden. Aan de hand van dit controlebericht kunt u
nagaan of uw mobiel juist is ingesteld om NL-Alert te ontvangen.In het bericht is duidelijk aangegeven dat het om een controlebericht gaat en dat u niets hoeft te doen. Heeft u uw telefoon nog niet ingesteld voor NL-Alert? Ga dan naar www.nl-alert.nl en stel uw mobiele telefoon in.
 
Wat is NL-Alert?
NL-Alert is een alarmmiddel van de overheid voor op de mobiele telefoon. Met NL-Alert kan de overheid mensen in de directe omgeving van een noodsituatie met een tekstbericht informeren. In het bericht staat specifiek wat er aan de hand is en wat u op dat moment het beste kunt doen. Zo kunnen meer mensen worden bereikt en worden mensen beter geïnformeerd.
 
Hoe werkt het?
De overheid zendt een tekstbericht naar de mobiele telefoons in de directe omgeving van een (dreigende)noodsituatie. NL-Alert werkt niet met sms-berichten, maar met cell broadcast. Dit betekent dat alle telefoons binnen het bereik van een bepaalde (groep van) zendmasten het bericht ontvangen. Daardoor werkt NL-Alert óók als het telefoonnetwerk overbelast is. NL-Alert is gratis en anoniem. Bij NL-Alert is je privacy gewaarborgd. De berichten worden uitgezonden in het gebied waar de noodsituatie zich voordoet. Uw naam en telefoonnummer zijn hiervoor niet nodig en blijven dus onbekend.
 
Hoe weet ik of mijn mobiel NL-Alert berichten kan ontvangen?
Alle aanbieders van mobiele telefonie in Nederland verzenden NL-Alert via hun 2G- en 3G-netwerk. In de toekomst zullen zij NL-Alert ook via het 4G-netwerk uitzenden. Steeds meer mobiele telefoons zijn automatisch ingesteld om NL-Alert te ontvangen. Op sommige toestellen moet u dit zelf doen. Kijk op www.nl-alert.nl of uw telefoon goed is ingesteld.
 
Waarom is een controlebericht nodig?
Aan de hand van het controlebericht kunt u nagaan of u uw telefoon juist hebt ingesteld om NL-Alert te ontvangen. Dankzij het controlebericht kunt u zelf ervaren welk signaal uw mobiele telefoon geeft als u een NL-Alert ontvangt en hoe het bericht eruit ziet.
 
Klik hier voor meer vragen en antwoorden over NL-Alert.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Nieuws  –  Zakennieuws   –   Sport   –   Regio  –  Gezondheid  –  Politiek   –   Agenda 

               Foto’s  –  Bedrijvengids  –  Reclame   –   Informatie  –   Contact

Cookieinstellingen