Verbouwing milieustraat in volle gang

Foto: Dar

BEUNINGEN/NIJMEGEN – Inwoners van de gemeenten Beuningen, Nijmegen en Ubbergen kunnen naar verwachting in september weer terecht in de vernieuwde milieustraat in Nijmegen.Na de verbouwing heeft de milieustraat aan de Kanaalstraat een gedeelte met gratis en een gedeelte met betaalde afvalstromen. Net als de Milieustraat Bijsterhuizen in Wijchen. Met de afvalpas worden de betaalde afvalstromen gewogen en per kilo afgerekend, hiermee is het afrekenen van de afvalstromen duidelijker.
 
Zoeken naar vondsten uit de Romeinse tijd en bommen
Aannemer Grontmij is op dit moment druk bezig met de voorbereidingen voor de nieuwbouw. Deze week vindt de zoektocht plaats naar overblijfselen uit de Romeinse tijd en bommen uit WO II. Door het verplaatsen van grond van de binnenstad naar de milieustraat in 1943 en 1945 is deze zoektocht noodzakelijk. Vooralsnog zijn er nog geen dingen gevonden.
 
Tijdelijke situatie
In de tijdelijke situatie kunnen bewoners van Beuningen gebruikmaken van de vernieuwde milieustraat Bijsterhuizen in Wijchen en natuurlijk van de Beuningse gemeentewerf.

Gemeentewerf
Bepaalde gratis afvalsoorten kunt u zoals u gewend bent naar de gemeentewerf brengen. Voor uw bezoek aan de gemeentewerf heeft u uw afvalpas niet nodig. Kijk op www.dar.nl/beuningen om te zien waar u met uw afvalsoorten terecht kunt.

Openingstijden Milieustraat Bijsterhuizen:
Bijsterhuizen 24-06, Wijchen
ma-woe-vrij 08.00-16.00 uur, za 08.30-16.00 uur. Di en do gesloten.

Openingstijden Milieustraat gemeentewerf:
Van Heemstraweg 95, Beuningen
ma t/m vrij 08.00-12.00 uur en 13.00-16.00 uur.

Afvalpas en pinnen
Op de milieustraat Bijsterhuizen heeft u uw afvalpas nodig, vergeet deze niet mee te nemen. Vorig jaar hebben alle inwoners van de gemeente Beuningen een afvalpas ontvangen. Let op: op de milieustraat Bijsterhuizen kunt u alleen met pin betalen.
 
Meer weten?
Ga naar www.dar.nl/verbouwing voor uitgebreide informatie. Of neem contact op met Dar op werkdagen tussen 08.00-17.00 uur via (024) – 371 60 00. E-mailen kan ook: [email protected].

Cookieinstellingen